Noves informacions sobre l'ultradreta valenciana a Antifeixistes.org

 Segons ha informat avui la web Antifeixistes.org, diverses associacions han anunciat el seu suport i la seva implicació en la causa penal que està oberta en el Jutjat d’ Instrucció 13 de València contra els agressors d’un jove valencià el darrer 27 de gener. Alguns dels detinguts pressumptament ja van ser multats recentment per la Comissió Antiviolència per aldarulls, tinença d’armes i material nazi en un desplaçament de la penya valencianista Ultra Yomus a Pamplona. La mateix web publica la notícia sobre un reportatge publicat a Klinamen.org que desvetlla la vertadera cara del partit feixista  Democracia Nacional i que repassa la història del seu líder, el valencià Manuel Canduela Serrano, cap d'Acción Radical i cantant del grup de RAC División.

06/02/2008 22:23 Política

La matinada del diumenge 27 de gener passat, un grup de skinheads neonazis es presentà a la plaça del Cedre, a la ciutat de València, i va agredir diverses persones. Un d’ells, armat amb una navalla de grans dimensions, va assestar una punyalada al pit a un dels joves sense mediar paraula, resultant greument ferit. En aquell moment els agressor van fugir després de la covarda agressió.


La victima, José Luís, de 30 anys, donada la gravetat de les ferides va ser traslladat d’urgència a l’Hospital Clínic Universitari on li van salvar la vida. José Luís encara es troba de baixa a causa de la gravetat de la ferida, que no fou mortal, tot i que per escassos centímetres no li va a arribar al pulmó. Els detinguts són coneguts neonazis que compten amb diversos antecedents  similars, i alguns d’ells van ser detinguts el passat mes de desembre junt altres membres de la penya Ultra Yomus per haver provocat alderulls i anar armats al partit entre l’Osasuna i el València CF a la capital navarresa.

Relacionat amb aquesta informació, aquesta web especialitzada en el seguiment de les activitats feixistes al País Valencià també va publicar fa dos dies l'article L'emboscada dels Yomus, que informa sobre els testimonis dels policies que van detenir els 53 ultres del València CF de la penya Yomus que es van desplaçar a Pamplona el passat mes de desembre al partit entre l'Osasuna i el València CF. Segons aquesta informació, segons fonts policials, la clara intenció d'aquests seguidors feixistes era d'actuar de manera organitzada. Entre les armes hi havia ganivets, bats de béisbol, petards i boles de billar, a més d'abundant material neonazi.

Entre les novetats d'aquests darrers dies d'Antifeixistes.org, cal destacar també el monogràfic que dediquen al feixista valencià Manuel Canduela Serrano,  cantant del grup de RAC División 250 i autor de lletres d'evident contingut racista com la que conté el fragment Eh, negro, vuelve a la selva, Europa es blanca y no es tu tierra. El reportatge descriu igualment les picabaralles que manté amb altres sectors extremistes com España2000, amb una sèrie d'informacions inèdites que desvetllen les misèries de l'ultra valencià, més present des de fa anys a Madrid que a la capital del Túria.