Tensió per les actuacions de grups feixistes i blavers que actuen en la impunitat al País Valencià

Organitzacions polítiques i sindicals, més enllà del Partit Popular i el Partit Socialista del País Valencià,  i l'ampli ventall de moviments socials del País València qualifiquen de molt preocupant l'augment  d'agressions, en els darrers mesos, de grups ultradretans feixistes i blavers que actuen en la impunitat. I ho fan, des de fa més de 30 anys. Aquests agressions, en altres indrets de la península, serien qualificades  de "terrorisme de carrer" ocupant les portades dels mitjans de comunicació. Dissabte passat, membres del GAV van intentar impedir la presentació del llibre que feia balanç del treball parlamentari d'ERC en aquesta legislatura al local de la Intersindical Valenciana. La setmana passada, seus de diverses organitzacions han estat atacades de nou, per grups feixistes.

28/01/2008 10:23 Política

No hi ha un cap de setmana que grups de skins neonazis es dediquin a agredir diverses persones per distints barris València.

Dissabte passat,  a les portes de la seu de la Intersindical valencia, una cinquantena de persones pretenia impedir la presentació d'un llibre de'ERC amb crits, insults i llançant ampolles plenes de liquid contra la porta de la seu, a més de filmar i fotografiar a totes les persones que entraven a la seu. Fins i tot, van insultar a l'entranyable de Gonzalo Anaya quan va acudir a l'acte.

Malgrat els intents dels responsables del sindicat propietari del local i del partit que organitzava l'acte davant de la Delegació del Govern per tal s'assegurar la seguretat de les persones que acudien a l'acte i del mateix local, l'actuació de les forces policials es va limitar a contemplar la situació, fent un cordó entre els concentrats i la porta del local, però sense actuar amb la contundència que la situació requeria davant d'una concentració il.legal que pretenia impedir la llibertat d'expressió i la presentació del llibre. Per aquest sindicat, és inacceptable que en un estat democràtic  s'inetenti boicotejar la presentació d'un llibre  sense que les autoritats actuen com ha de fer-ho.

Tensió per les actuacions de grups feixistes i blavers que actuen en la impunitat al País Valencià 20.01.08  Nou atemptat a la seu del BLOC de Benicàssim amb un incendi
El tercer en un any. En aquesta ocasió els danys van ser més greus, ja que els asaltants van forçar la porta, regirat tot el que hi havia al seu interior i l'han intentat cremar calant foc, amb cuatre focus, a l'interior del local. Joan Antoni Ginés Secretari Comarcal del BLOC a La Plana Alta-L’Alcalatén va declarar que “un atac premeditat per tractar d’incendiar la seu d’un partit polític ha de motivar una investigació seriosa; un fet tan greu no pot quedar impune"

20.01.08 Nou atac  Ca Revolta amb pintades del GAV
El local de Ca Revolta va aparèixer de nou  amb pintades a la seva façana, porta principal i taulons d'anuncis. Eren pintades de contingut polític amb els textos "Traidors a lo regne" i "Fora". Junt als textos hi ha també una bandera "blavera" amb les sigles "RV" i el número "71". Els responsables d'aquesta entitat cívica del barri del Carme van presentar una denúncia a la comissaria del districte.

22.01.07 pintades a Centre Social-Bar Terra de Benimaclet
Maulets denuncia que la matinada del passat dilluns el Centre Social-Bar Terra també patia l'atac dels feixistes del GAV amb pintura blava. 

Tensió per les actuacions de grups feixistes i blavers que actuen en la impunitat al País Valencià Amb aquesta impunitat, la crispació ha anat pujant de to, fins al punt que aquest cap de setmana, un grup de persones han pintat la façan del lloc de treball del president del GAV, Manolo Latorrei la seu d'aques grup.