Tensió a Cňrsega després de la manifesació antirepressiva de dissabte a Ajaccio

Els principals mitjans de comunicació francesos coincideixen en destacar el caràcter “vandàlic” de la protesta històrica viscuda dissabte a Ajaccio, que va reunir el conjunt d’organitzacions del nacionalisme cors i les declaracions dels principals polítics regionalistes, del prefecte a l’illa o d’altres del continent assenyalen noves operacions repressives el poble cors. Ara bé, Alerta Solidària considera que tot i que la manifestació no va aplegar gaires persones, aproximadament 500, per a Comitatu Contr’à a Ripressione , la repressió està aconseguint exactament el contrari del que pretèn. En lloc d’acabar amb l’independentisme, aquest comença ara una nova etapa on tot serà possible.

 

15/01/2008 01:54 Internacional
Pel que al tractament dels mitjans de comunicació francesa, Alerta Solidària argumenta que la resposta unitària a la repressió soferta (com el recent empresonament d’Yvan Colonna ) i als nombrosos processos judicials en marxa ha estat desatesa novament pels fabricadors d’opinió de l’Estat francès. Lluny d’explicar com s’ha arribat un fet extraordinari per al nacionalisme cors com ha esta manifestar-se conjuntament, qüestió que només es respon per la repressió política patida, l’accent s’ha ficat en l’incendi ocorregut a l’Assemblea de Còrsega.
 
Després de la marxa pel centre d’Ajaccio, les manifestants van ocupar la seu del parlament regional, Assemblea de Còrsega, que van abandonar passats 30 minuts pacíficament. Malgrat això, els mèdia francesos destaquen l’incendi que va afectar els pisos superiors especialment el despatx del president de l’executiu regionalista, Ange Santini. S’apunta així a la autoria i responsabilitat dels organitzadors de la mobilització per danys greus a l’edifici oficial. En la mateixa direcció s’assenyala l’explosió d’una bomba davant la Delegació Militar francesa a Bastia, ocorreguda la mateixa nit de dissabte a diumenge i que va causar lleus desperfectes.
 
Per saber-ne més: