Els joves de l'AJL reconeixen haver realitzat el mural i denuncien el carŕcter polític del judici

El Fiscal va demanar sis dies de treballs per a la comunitat als dos joves de l'Assemblea de Joves de Lleida (AJL) jutjats ahir a la ciutat per haver realitzat un mural en una paret al peu del turó de Gardeny commemoratiu dels “300 anys d’ocupació i de resistència dels Països Catalans”. Els joves, tot i reconèixer haver pintat el mural, van denunciar l’escarni a que els van sotmetre els agents quan van ser detinguts, i el caràcter polític del fets que ahir es jutjaven. El judici fou seguit per nombrosos mitjans de comunicació i per un desmesurat desplegament dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

 

23/01/2008 07:08 Política

La defensa dels joves va demanar l’absolució entenent que no hi havia possibilitat de deslluïment d’un mur, brut i deixat des de fa anys, mitjançant un mural polític. També ha remarcat que aquesta mateixa setmana la Paeria els havia imposat una multa de 600 euros pels mateixos fets, tot valent-se de la l’ordenança del “civisme”.

En motiu d’aquest judici, l’Assemblea de Joves de Lleida, considera que ahir no es cercava jutjar els fets sinó el contingut polític d’aquests i amplaça a la Paeria i a la Jutge que dictaminarà sentència a recordar que, sota el mateix lema que es persegueix en aquest judici, van manifestar-se més de 2.500 ciutadans el passat 12 d’octubre, en una de les mobilitzacions més multitudinàries a Lleida en els darrers anys.

L'Assembla enten que només pot considerar com a repressor i sectari un govern municipal que permet que els seus cossos policials realitzin extensos i detallats atestats recollint l’activitat política de l’Assemblea de Joves, com l’informe que ha iniciat la denúncia contra els dos joves avui jutjats i emplaça a la judicatura a no seguir emparant aquesta dinàmica sistemàtica de persecució política amb que actua la Paeria, i absoldre els dos joves.

 

Per saber-ne més:

Judici a dos militants de l'Assemblea de Joves de Lleida per un mural. LLibertat.cat

Realitzen un nou mural en solidaritat amb els dos joves lleidatans que seran jutjats demà dimarts 

Dos joves lleidatans seran jutjats per realitzar un mural commemoratiu dels 300 anys de la caiguda de la ciutat

Suspès el judici a dos joves lleidatans per haver pintat un mural commemoratiu dels 300 anys de la caiguda de la ciutat i nou mural de suport

Dos joves lleidatans seran jutjats per haver pintat un mural commemoratiu dels 300 anys de la caiguda de la ciutat (octubre 2007)

Noves accions de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" a Lleida i nou assetjament policial

L'Assemblea de Joves de Lleida denuncia persecució sistemàtica a la campanya nacional "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" de mà de la Paeria