Concentració de Becaris de col·laboració de la UAB a la porta Rectorat

Els becaris i becàries de col·laboració de la UAB en vaga, des de dimarts passat, han convocat una concentració a les 15h davant  el rectorat, coincidint amb la reunió de la Comissió que té com a objectiu aprovar el nou Estatut del Becari. Reglament que reclamen que es paralitzi, perquè segons els becaris “perpetua sine die” la contractació irregular per part de la UAB. És una de les reivincacions de la vaga que finalitzarà demà. La concentració i les reinvincacions dels becaris tenen el suport de la COS, CGT, CAU, SEPC (UAB), Comitè d'empresa PDI-LABORAL, Comitè de vaga 6M, i l'Assemblea contra la precarietat entre altres.

24/01/2008 01:03 Política

Prop del 80 per cent de becaris i becàries de col·laboració no van assistir als seus llocs de treball en la primera jornda de vaga, el passat dimarts, tot i les les amenaces directes del Vicerector d’Estudiants, Dr. Carbonell, segons l’Assemblea de becaris i becàries de col·laboració.

La jornada qualificada pels mateixos becaris “com de vaga activa” comptava amb una Assemblea on s’ha escollit una primera delegació que es reunirà amb l’Adjunt d’Afers d’Estudiants, Marti Marín. Una de les reivindicacions de l’Assemblea de Becàri[es] de col·laboració és obrir un procés de negociació amb els agents que hi poden prendre decisions (Gestor Econòmic, Àrea de Recursos Humans…). Per tant, en aquest sentit, la reunió de demà amb l’Adjunt únicament és un “primer contacte” ja que no hi ha cap d’aquests agents decisoris.

Com arribar als estudiants extracomunitaris que també són becaris de col·laboració és un dels temes que s’han discutit a l’Assemblea. Encara que molts d’ells estan secundant la vaga i participant activament a l’assemblea, n’hi ha d’altres que tenen por que la laboralització els deixi sense mitjans per estudiar. Aquesta qüestió s’ha resolt aclarint que, la laboralització de les beques ha d’anar subjecta a que la UAB tingui un programa de beques propi (sense treball com a contrapartida) al qual hi podran accedir tots els estudiants. En segon lloc, en el cas de que hi hagi una laborització general dels actuals becaris, “hi ha mecanismes legals perquè aquests estudiants no es quedin fora”, tal com ha explicat l’assessor legal de l’assemblea, Jordi Juan Monreal.

L’Assemblea ha comptat amb la participació d’un membre del Comitè d’Empresa del Personal Docent Investigador (laboral) i un altre de l’Assemblea contra la Precarietat, que han donat suport públicament a les reivindicacions dels becaris a totes les instàncies del Rectorat.

Així mateix, també han recolzat la concentració que es portarà a terme el proper dijous dia 24 a les 15h davant el rectorat de la UAB coincidint amb la Comissió que es reuneix amb l’objectiu d’aprovar aquest reglament, segons informa l''Assemblea contra la precarietat de la UAB