Vulneren els drets del regidor de la CUP de Mataró per fer una operació policial d'espionatge

El secretari de l'Ajuntament de Mataró ha confirmat que s'han vulnerar els drets del regidor de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Xevi Safont-Tria, quan el passat 19 de novembre, arran de la concentració antimonàrquica de solidaritat amb els encausats per l'Audiència espanyola, es va prohibir l'accés del regidor de la CUP a les dependències municipals del primer pis de l'Ajuntament de Mataró. 

06/12/2007 01:50 Política

El conserge adduí que l'ascensor estava espatllat, per evitar que quedés al descobert el dispositiu d'espionatge muntat pels Mosos d'Esquadra a la sala de plens amb l'objectiu de captar imatges de les persones concentrades al carrer.

Per aquest motiu, en el proper ple municipal la formació independentista preguntarà qui va ser el responsable polític que va autoritzar el desplegament del dispositiu dels Mossos.

D'altra banda la CUP de Mataró també demanarà explicacions per la identificació irregular d'una militant independentista el mateix dia de la concentració per haver penjat un cartell antimonàrquic. La Policia Local va arrencar un cartell de la convoctòria que havia estat penjat correctament segons l'ordenança de civisme de l'Ajuntament. El sergent de torn va reconèixer davant el regidor de la CUP que el policia que va arrencar el cartell havia fet una denúncia falsa on es deia que estava penjat en un lloc no autoritzat.

Aquesta circumstància, però, no és exclusiva de Mataró; de fet, la CUP de Berga també ha denunciat un cas semblant, la qual cosa apunta al fet que l'actuació dels Mossos d'Esquadra s'està guiant per directrius polítiques directament emanades dels responsables d'Interior (a mans d'ICV) amb l'objectiu d'elaborar fitxers polítics amb finalitats repressives.

Per saber-ne més:
La CUP de Mataró denuncia que els Mossos usen el saló de plens com a «sala d'espionatge policial» .El Punt 

Safont-Tria denuncia que se li va negar l'entrada al consistori Capgros.cat

Neguen l'entrada al 1r pis de l'Ajuntament al regidor de la CUP  Televisió de Mataró

Identificades i posades a disposició del fiscal les persones que van cremar imatges del rei a Mataró. Llibertat.cat