La vaga d'autobusos a Barcelona passa el seu equador

2 dies de descansAvui diumenge els i les conductores d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) realitzen la seva tercera jornada consecutiva de vaga, que fins al moment està tenint unes bones xifres d'assistència i un notable seguiment mediàtic. Els i les treballadores, mobilitzades per la CGT i ACTUB, demanen un seguit de millores laborals on destaca el fet de poder accedir a dos dies de descans setmanal.

23/12/2007 12:57 Política

Fins al moment, la vaga, que no té el recolzament de les centrals sindicals CCOO i UGT, compta amb unes xifres de seguiment  que ronden el 80 per cent segons els vaguistes i en unes dades molt inferiors segons la direcció de TMB, i com era d'esperar, s'ha convertit en un tema de conversa per les desenes de milers d'usuaris afectats.

En aquest sentit, el Comitè de Descansos, el qual coordina la vaga, ha centrat bona part dels seus esforços a sensibilitzar la població sobre les seves reivindicacions i tot el procés negociador seguit fins aquestes dates per tal de rebre el seu recolzament. No en va, els i les vaguistes han cridat també a una vaga d'usuaris mentre duri la protesta, alhora que consideren que els serveis mínims marcats són excessius.

Demà dilluns es viurà l'últim dia de vaga, si bé aquesta es reprendrà del 2 al 4 de gener sinó s'arriba a un acord. De moment, l'assemblea de vaguistes es troba decidida a tirar endavant amb les protestes fixades i censura la desinformació generada des de la pròpia direcció de TMB al voltant dels objectius de la vaga així com la criminalització dels piquets.

Cal destacar les mostres de suport rebudes pels vaguistes per part de diferents col·lectius i agents socials, com el sindicat abertzale LAB, Comisiones de Base (CO.BAS), diferents comitès d'empresa d'altres companyies d'autobús de l'estat o bé dels i les estudiants del SEPC.

 

Per saber-ne més:

Continuen les protestes del conductors d'autobusos a Barcelona. S'anuncien aturades per al Nadal - Llibertat.cat

Vaga d'autobusos a Barcelona Llibertat.cat

La CGT inicia una campanya en defensa del descans dels conductors d'autobusos Llibertat.cat

Escandols continuats a TMB Llibertat.cat