La CUP de Torà i Biosca organitza unes Jornades sobre territori i model sindical

1.11.07 El proper dissabte 10 de novembre la CUP de Torà i Biosca, conjuntament amb la Coordinadora Obrera Sindical (COS) organitza una jornada de formació i debat al voltant de dos eixos: les lluites de defensa del territori i el sindicalisme. Una trobada que persegueix la coordinació d’esforços entre les lluites en defensa del territori i generar un debat sobre el model sindical al nostre país.

01/11/2007 19:47 Política

La programació del matí estarà dedicada a les lluites en defensa del territori i es preveu la projecció del documental Arrels de lluita, realitzat per l’organització juvenil Maulets i que tracta el procés  de destrucció i especulació a l’Horta de València.

Durant el treball matinal de les Jornades es realitzarà una roda de presentacions en què cada entitat exposarà la problemàtica que pateix en la seva població o comarca. Està previst que hi participin plataformes d’oposició a diferents tipus d’agressions al territori: urbanístiques (la construcció d’urbanitzacions en espais naturals de muntanya), relacionades amb els residus (la utilització de zones rurals per a ubicar-hi abocadors i plantes de tractament de residus aliens al propi territori), de tipus energètic (com per exemple la proliferació de parcs eòlics). L’organització d’aquestes jornades també persegueix l’objectiu de generar un debat entorn la possibilitat que les diferents plataformes i col•lectius de defensa del territori puguin coordinar-se i sumar esforços per construir alternatives en la defensa contra les agressions territorials i socials.

La segona part d’aquestes jornades estaran dedicades a la lluita sindical, que s’obrirà anb la projecció del documental Tupac Amaru:Construyendo un milagro, sobre el model sindical de la CTA argentina.

Seguit a això es realitzarà la presentació de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i el seu model sindical. Les jornades finalitzaran amb un debat sobre sindicalisme actual entre els ponents i els assistents a la trobada.

Per saber-ne més:

CUP de Torà