Enric Stern i Jaume Roura de nou a l'Audičncia, van rebre ahir el suport de centenars de persones

Jaume Roura i Enric Stern tornen a comparèixer avui davant de l'Audiència Nacional espanyola acusats d'injúries a la corona per haver cremat fotografies del rei d'Espanya. Els dos independentistes van rebre ahir el suport de centenars de persones que es van concentrar a catorze localitats del país, Girona, Barcelona, Lleida, Tarragona, Reus, Sabadell, Badalona, Terrassa, Vic, Mataró, Vilafranca del Penedès, Sant Celoni i Sant Quirze del Vallès. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) mostra la seva solidaritat i anuncia mobilitzacions per avui. 
 

20/11/2007 01:57 Política
Jaume Roura i Enric Stern, veïns de Banyoles i Girona, respectivament, afronten peticions fiscals de 15 mesos de presó.
 
Els dos independentistes, que en cap cas han negat els seus actes, tot enmarcant-los en la legítima protesta a una institució, la monàrquica, caduca i anacrònica, han estat exemple de coherència i valentia. Darrere d'ells, 22 persones més tenen l'amenaça de ser jutjades també a 750 quilòmetres de casa seva, a l'Audiencia Nacional. Però som centenars de persones ja les que hem cremat altres retrats reials a mode de protesta i de solidaritat i som milers, les que hem signat els manifestos de suport i les autoinculpacions.
 
Per la seva banda, el fiscal de l'estat espera una condemna que estableixi el límit d'allò telerable 
 
Mobilitacions del SEPC
A les 12:00h, a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona per demostrar el nostre suport cap a en Jaume Rourei l'Enric Stern, que en el mateix moment estaran essent jutjats perl'Audiència Nacional espanyola.
 
Aquest mati molts centres educatius s'han despertat amb pancartes i cartells de suport. En algunes universitats i instituts estant previstes per aquest matí més activitats de suport i de sensibilització de la comunitat educativa.
 
arcadi Acte a Lleida dimarts 27 de novembre amb Arcadi Oliveres
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Concentracions d'ahir al vespre:
Enric Stern i Jaume Roura de nou a l'Audiència,  van rebre ahir el suport de centenars de persones Barcelona:
Unes 150 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume. Font: Vilaweb 
 
 
 
 
 
Enric Stern i Jaume Roura de nou a l'Audiència,  van rebre ahir el suport de centenars de persones Badalona 
Quan s'acostaven dos quarts de nou del vespre, un membre d'Alerta Solidària ha llegit el manifest que havien realitzat per la concentració. En aquesta s'ha remarcat el paper solidari d'aquesta concentració i ha recordat que actes com aquest s'estaven donant arreu del país. També ha insistit en recordar que d'aquesta manera també expressen el seu rebuig a la institució monàrquica espanyola aliena al Poble català.
 
Durant el parlament ha denuciat el fet que amb aquest judici el Rei també volia fer callar els i les catalanes i que calia dir que NO. El Rei va ser nomenat successor del dictador Francisco Franco, com també ha insistit "per molts que alguns no ho vulguin sentir" que l'Audiència Nacional espanyola és hereva del Tribunal de Orden Público feixista.
 
A continuació s'ha contextualitzat la crema d'imatges del rei en el conjunt d'accions desobedients del poble, les quals són legítims actes de defensa contra l'Estat opressor. Tot seguit ha denunciat els Mossos d'Esquadra i de tots aquells que són còmplices i col·laboren amb l'Estat imperialista espanyol com ara el cos policíac que ha facilitat les dades a la judicatura espanyola per mitjà de fitxers polítics policíacs que no són legals. 
 
Mataró 19.11.07 Mataró 
Unes vuitantena de persones es van concentrar  a Mataró en solidaritat amb Jaume Roura i Enric Stern. Es va llegir el manifest nacional de solidaritat amb els joves, sobre els quals pesa una petició fiscal d'un any itres mesos de presó per a cadascun.
 
Alguns dels assistents van voler mostrar la seva solidaritat cremant fotos del dictador Franco amb el seu successor, Juan Carlos de Borbón. Amb aquesta acció es defensa la llibertat d'expressió de l'opinió política que hauria d'estar permesa en qualsevol estat que vulgui ser reconegut com a democràtic.
 
La concentració de Mataró a van convocar el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'organització de joves Maulets i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), La nota de color la van posar els policies emmarcarats amb passamuntanyes que es van dedicar a retratar els assistents des d'una finestra del primer pis de la Casa Gran. 
 
Enric Stern i Jaume Roura de nou a l'Audiència,  van rebre ahir el suport de centenars de persones Reus
Una trentena de persones van assistir ahir a la concentració convocada pels col·lectius de l'Esquerra Independentista de Reus (Assemblea de Joves, CUP, Casal Despertaferro i Maulets) per solidaritzar-se amb el Jaume Roure i l'Enric Stern.

Els concentrats van repartir un centenar d'octavetes en que s'explicava el procés judicial endegat contra l'Esquerra Independentista i fent referència a l'efemèride del 20-N, la mort del dictador Franco, es denunciava que el mateix tribunal que ell va crear per jutjar als dissidents polítics serà el qui demà jutjarà el Jaume i l'Enric. A més, de denunciar que la situació repressiva contra el poble català continua des de llavors tot i la pretesa rentada de cara que anomenen transició.

La concentració, que va despertar un gran interès per part dels media, va acabar amb la lectura del manifest per part d'un membre de l'Esquerra Independentista a Reus que va llegir l'octaveta repartida. Aquest, va apuntar la importància de la mobilització arreu del país durant aquest procés que ha demostrat que la repressió "ens enforteix en la nostre posició i no ens tallarà les ales", a més, de recordar que el Jaume i l'Enric són els dos primers a ser citats a l'Audiencia Nacional, però que en seran un total de divuit els que hagin d'anar-hi.  Font: Pobleviu.cat
 
 

Per saber-ne més:

Concentracions solidàries amb en Jaume i l'Enric. Llibertat.cat 


20-N Data de judici per a J.Roure i E.Stern a Madrid- Llibertat.cat

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol- Recull de notícies arran de la polèmica de les fotografies borbòniques. Llibertat.cat