Solidaritat amb els detinguts a Euskadi

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'esquerra independentista, davant la ràtzia decretada pel jutge Baltasar Garzón ahir al vespre i aquesta matinada contra 22 membres de l'esquerra abertzale vol manifestar:

La denúncia del caràcter repressiu i netament polític de lesdetencions, contra persones públiques conegudes per la seva activitat política i social i l'aprofundiment en les polítiques de persecució iapartheid contra una opció política legítima i democràtica que representa un ampli sector de la població basca.

05/10/2007 13:26 Política

La denúncia de l'arbitrarietat de l'operació decretada pel jutge Baltasar Garzón, de sinistre record per a l'independentisme català,que torna a operar des de l'aplicació de la pitjor legislació d'excepció vulneradora de drets fonamentals inalienables: la incomunicació sota la legislació antiterrorista i el tribunal d'excepció de l'Audiència Nacional.

La nostra solidaritat amb totes les persones detingudes i amb l'Esquerra Independentista basca; exigim la seva posada en llibertat immediata

Alerta Solidària considera ineludible la denúncia sense pal·liatius que al País Basc i a l'Estat espanyol s'ha implantat un Dret Penal d'Enemic, especial i d'excepció, d'inspiració schmittiana. Un dret queno jutja fets delictius, sinó idees, projectes i actituds. Un dret que esmicola els drets, les llibertats i les garantíes jurídiques.