Atenes acull el tercer Fòrum Europeu d'Estudiants

 20.10.07 Durant aquest cap de setmana té lloc a Atenes el 3r Fòrum Europeu d'Estudiants amb una assitència confirmada d'organitzacions de l'Estat francés, l'Estat espanyol, Alemanya, Itàlia, Grècia, Portugal, Euskal Herria, Dinamarca i Anglaterra. Una vegada més, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) hi serà present amb una delegació valenciana i principatina.

20/10/2007 12:37 Internacional

 

La celebració d'aquests fòrums estudiantils començà a gestar-se anys enrere, amb la intenció de millorar les coordinacions entre les organitzacions estudiantils que lluiten contra la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES), que suposa diferents conseqüències a cadascun dels estats signants d'aquesta reforma educativa. Formalment, fou el Fòrum Europeu d'Estudiants celebrat a Bakaiku, el març de l'any passat, on una quinzena d'organitzacions estudiantils establiren públicament la necessitat de coordinar esforços.

Manifestació contra el Procés de BolonyaAixí doncs, en aquesta trobada, "s'analitzarà la implementació i aplicació de les reformes a nivell europeu en cada país i es continuarà apostant pel debat i la consecució d'un model alternatiu d'universitat" tal com informa el SEPC. La constatació de pràctiques neoliberals i la coneixença de resistències pràctiques seran un dels valors sobre el qual es buscarà traure més rendiment en aquesta trobada.

Per Xavier Pallarès, portaveu del SEPC, "aquest Fòrum dóna una salt qualitatiu en la consecució d'aquest projecte comú, ja què l'aprovació d'una pàgina web, dels diferents logos tant del propi Fòrum com de la campanya contra la convergència europea i la consolidació d'una mínima infraestructura constant i identificable són objectius prioritaris de la reunió".

Des d'aquesta organització estudiantil, majoritària als Països Catalans, s'informa que al llarg dels propers dies es donaran a conèixer les conclusions de les jornades i el calendari de lluites consensuades entre les diferents organitzacions participants.

Per saber-ne més

- Crònica del Fòrum Europeu d'Estudiants a Bakaiku (Euskal Herria) - Extret de elsud.org 

- Crònica del Fòrum Europeu d'Estudiants de París (Estat francès) - Extret d'Indymedia Barcelona

- EEES: un model educatiu nou o un mercat nou? - Article d'opinió a Llibertat.cat

- El "segrest" de la Universitat Europea. El moviment estudiantil contra el Déu mercat - Article publicat a la Fàbrica