La Universitat Comunista dels Pa´sos Catalans es presenta en roda de premsa

25.09.07 Demà dimecres es presentarà en roda de premsa la Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC). Aquesta tindrà lloc a les set de la tarda al barceloní Centre Social de Sants (c/Olzinelles 30).

25/09/2007 17:52 PolÝtica

Aquest projecte proposa estudis de quatre anys de durada que es desenvoluparan al llarg de diferents dissabtes i pretén esdevenir una eina per a millorar la formació política per a totes aquelles persones interessades. La roda de premsa servirà per a presentar els continguts i el professorat d'aquesta proposta.

 

LA FORMACIÓ POLÍTICA, UNA EINA REVOLUCIONÀRIA

La Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC) pretén ser una eina al servei de l’Esquerra Independentista i del conjunt de la societat catalana per a la formació política. L’UCPC es concep com un projecte de llarg abast en formació teòrica marxista i en clau de Països Catalans amb l’objectiu de contribuir a superar mancances i dèficits en aquest àmbit, contribuïnt a donar a les dones i homes que lluitem pel Socialisme i la Independència dels Països Catalans elements per a l’anàlisi i la transformació de la realitat.

La Universitat impulsa una carrera de quatre anys, amb continguts progressius en quant a complexitat i profunditat teòrica. El primer curs és un curs introductori i d’homogenització dels coneixements dels estudiants. En aquest i posteriors cursos s’estudiaran, debatran i exposaran casos actuals en la lluita de classes, lluita antipatriarcal, defensa dels drets nacionals, lluites ecologistes i pageses…

La Universitat té el privilegi, alhora, de comptar amb un equip de patrons nacionals i internacionals, persones de rellevància en l’àmbit acadèmic i militant, que supervisen els continguts de les classes.