Èxit de la convocatòria a la plaça del Vi de Girona-Comunicat d'Alerta Solidària

Hi participen 450 persones malgrat la provocació policial

Girona ha viscut aquest vespre una concentració contra la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional d'obrir diligències per la cremad'una fotografia dels reis espanyols. La convocatòria també denunciavaa la Conselleria d'Interior per cedir a les exigències del tribunal espanyol. El desproporcionat desplegament policial, que ha  generat uncol?lapse viari al centre de Girona, ha pretès - en un primer moment-impedir la protesta. El mateix cordó dels Mossos d'Esquadra, però, s'ha vist desbordat pels manifestants.

 

16/09/2007 04:53 Política
La protesta ha comptat amb la presència de manifestants molt diversos. Totes aquestes persones s'han mostrat indignades davant de l'intent del'Audiència Nacional d'atacar la llibertat d'opinió i de manifestació.Cap responsable municipal, però, s'ha posicionat en contra de la presa policial dels carrers de Girona i en defensa de la llibertat d'expressió.
 
En la concentració s'han exhibit pancartes amb el lema "Jo també sóc antimonàrquic/a" i "Jo també cremo la Corona". Aquestes pancartes s'han començat a realitzar aquest dissabte i s'emplaça a tota la ciutadania a col·locar-les, en llocs ben visibles, als balcons. Durant els propers dies es distribuiran en llocs cèntricsde la ciutat.
 
Els agents de paisà de la policia - molts nombrosos -han efectuat algunes identificacions a les persones congregades.  En un dels casos,agents del cos policial han decomisat una carpetaper simple fet de tenir-hi enganxat un adhesiu amb el lema "300 anys d'ocupació espanyola". Aquest decomís s'ha produït en el transcurs d'una retenció que ha durat més de 45 minuts.
 
Alerta Solidària fa una crida a no defallir en la mobilització popular i a continuar mostrant el rebuig frontal a la present onada repressiva. Les mostres de rebuig a la Corona han de continuar ambplena normalitat, transcendint la legalitat espanyola i reafirmant el nostre rebuig a la simbologia que oprimeix als Països Catalans.
 
En els propers dies Alerta Solidària i el conjunt de l'Esquerra Independentista endegaran noves iniciatives per fer front a les accions de l'Audiència Nacional i de la Conselleria d'Interior.
 
Així mateix, en cas de produir-se alguna detenció en relació a aquest cas, s'emplaça a una concentració, el mateix dia que aquesta pugui tenir lloc, a la Plaça del Vi a les 20'00 del vespre. 
 
Comunicat d'Alerta Solidàriia