Gir social dels independentistes de Puerto Rico

 10.08.07 El Partit Independentista Portorriqueny (PIP) va triar en la seva assemblea el Dr. Edwin Irizarry Mora com a candidat a governador per a les eleccions del 2008. El discurs del dirigent independentista va traçar les estratègies de la campanya d'aquest partit, en què prioritzaran des d’ara els problemes econòmics i socials que pateixen els treballadors i altres sectors del poble de Puerto Rico.

10/08/2007 19:57 Internacional

El PIP ha començat a identificar-se amb les lluites de les comunitats, la defensa del medi ambient i la denúncia de les mesures que pren el govern contra els ciutadans. La denúncia dels privilegis de les grans corporacions estrangeres ha pres força en el nou missatge d'aquest partit.

Més de 3.000 persones van assistir a l'assemblea, en què també participar convidats de diferents organitzacions independentistes com el Moviment Socialista de Treballadors, el Front Socialista, el Partit Nacionalista i altres.

Irizarry Mora va declarar que la campanya estarà orientada a destacar la llibertat de Puerto Rico, la justícia social i la construcció d'una nova societat. El nou representant va exposar la situació social de la colònia nordamericana, un quadre econòmic asfixiant per a la classe treballadora i el poble que contrasta amb la política del govern de defensa incentius per a augmentar els beneficis als grans interessos. Segons va manifestar Irizarry Mora Durant l'any 2006 la relació colonial va permetre a les empreses nord-americanes obtenir sobre 53.000 milions de dòlars en ingressos provinents de Puerto Rico. Des de 1975 fins al present aquesta xifra ha superat els 400.000 milions de dòlars. El PIP ha proposat que s'estableixi un impost a aquests fabulosos guanys que no repercuteixen a l’illa.

 En el seu discurs el candidat a governador del PIP va cridar a construir una societat veritablement democràtica. Va descriure la seva aspiració d’aconseguir una societat en la qual cada home i dona nascut en aquesta terra tingui accés als mateixos béns, a un sistema educatiu d'excel•lència, a un sistema de salut que no discrimini contra els pobres... a un habitatge adequat per a cada família... que cadascú es guanyi el pa amb la suor del seu front però amb un salari digne i amb seguretat en els seus llocs de treball.

El Dr. Edwin Irizarry Mora va deixar establert que la campanya del PIP defensarà una independència amb contingut social i que respongui als interessos de les grans majories. Al•ludint a aquesta orientació va afirmar: Avui rescatem aquest mateix missatge.

 

Font:

www.magec.info