Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Amb tu ho farem possible!"

Anna Gabaldà i Felipe, cap de llista de la Unitat Municipal 9 (UM9) de Sant Pere de Ribes 

12/05/2007 04:16 Entrevistes

Té 30 anys, nascuda a Ribes. Treballadora Social de l’Hospital de Dia CPB - Salut Mental. Col·labora en el projecte de prevenció del suïcidi de la dreta de l’Eixample. Ha estat monitora de l’esplai GER i participa als balls populars. Regidora a l’ajuntament des de l’any 2006. Membre de la Comissió informativa de serveis territorials i del Consell Municipal de Cooperació.

Pots explicar breument com va néixer UM9 i quins son els seus referents ideologics?
UM9 és una plataforma d'intervenció municipal i aglutinadora de l'esquerra nacional. Va nèixer fa més de trenta anys com una amplia coalició d'organitzacions diverses i va ser el resultat de la unió de l'organitzat món cultural de Ribes i del moviment veinal de les Roquetes. El 1979 va guanyar les primeres eleccions municipals i ha tingut responsabilitats degovern durant 16 anys. Gràcies al suport rebut, els homes i dones d'Unitat Municipal 9, aquesta suma de voluntats durant aquests anys d'ajuntaments democràtics, han estat corresponsables d'una obra de govern espectacular i fonamental per a la conquesta d'uns nuclis de població dignes per viure, pera la protecció del medi i del territori, per a la dignificació del nostre municipi dins la comarca i del país.

 
Ribes ha duplicat la població en els darrers deu anys. Com valoreu aquest creixement? Considereu que ha estat un creixement planificat o s'ha deixat"a les mans del mercat"?
Cal evitar el creixement desordenat, centrant-lo en els nuclis urbans, completantels nuclis ja urbanitzats i prioritzant els usos com a vivenda. Cal que l'assentament d'actius econòmics de nous llocs de treball i nous ingressosper a la gestió municipal que garanteixin la vida digna de les persones es faci amb la perspectiva d'un equilibri territorial, amb una preservació i ús democràtic de l'espai públic i recuperació de la disciplina urbanística. Aquest creixement no ha de comportar l'incompliment de ràtios en elsdiferents serveis del nostre municipi. Plantegem un municipi per viure-hi i treballar-hi, divers i compacte, amb una activitat productiva, un comerçpotent i divers i turisme. 
 
Com ha afectat aquest creixement a una força política com UM9?
El creixement del municipi provocat per l'arribada de gent provinentd'altres pobles o ciutats, principalment de Barcelona, ha afavorit en part que la participació democràtica de la població es redueixi a votar marques electorals de partits a nivell nacional o estatal. Per altra banda, la nostra organització ha tingut capacitat de fer arribar el missatge i incorporar gent nouvinguda en el projecte polític d'Unitat Municipal 9. Aquest creixement possiblement ha afectat els resultats electorals de la formació, però per altra banda l'ha enriquit amb noves experiències de gentque s'ha sumat al projecte.
 
El PSOE té majoria absoluta al consistori. Quina valoració feu de la seva tasca de govern?
El govern municipal del PSC-PSOE es caracteritza per la improvisació i la falta de planificació, la precarietat i la incapacitat de gestionar elpresent i oferir al municipi un projecte de futur intel·ligent i estimulant.S'està fent un ús inadequat i interessat de la representativitat municipal atorgada pels vots dels ciutadans i ciutadanes, i en l'acció de govern hipesa més l'amiguisme, els interessos de partit i la promoció personal, queno pas els interessos i les necessitats del municipi. El govern municipal aplica una política sectària, intolerant i demagògica envers totes lespersones, entitats cíviques i culturals i organitzacions polítiques queexpressen qualsevol discrepància amb la seva actuació. Per últim, la falta de transparència i la ineficàcia en la gestió del patrimoni, del sòl i delsrecursos públics ha estat el tarannà del govern del PSC.
 
I quina valoració feu de la vostra tasca d'oposició en aquests anys?
La feina d'oposició ha estat una feina de denúncia i enfrontament amb les polítiques esmentades abans. La majoria absoluta que actualment té l'actualequip de govern i la seva renúncia a activar un diàleg polític ha fet queaquesta tasca fos feixuga. La nostra aportació, com a primera força a  l'oposició, també ha estat crear punt d'unió amb d'altres formacionspolítiques que ha visualitzat la soledat de l'actual alcalde, queescudant-se amb els resultats electorals ha negat qualsevol discussió sobre les seves actuacions. Per altra banda, UM9, també ha encapçalat la denúnciapolítica als plens municipals de les agressions a la societat civil delpoble, com ara el Pla de Millora Urbana de la Cervereta, l'illa de vianants, el Pla d'Equipaments de Ribes, la saturació dels espais esportius, la C15 ola pèrdua del servei d'urgències a Ribes. 
 
Segons el vostre parer, quins són els grans reptes de futur que té plantejats Sant Pere de Ribes?
Situar en verd els indicadors que actualment estan en vermell, que són: arribar a les ràtios que pertoquen al nostre municipi (ensenyament, sanitat,esports, serveis socials…) per tal de corregir el dèficit d'equipaments queportem arrossegant en els darrers anys. Polítiques d'habitatge que facin possible que tothom hi tingui accés, fixant nous elements que s'interposinen aquest mercat especulatiu. Promoció econòmica, tant pel que fa al comerçde proximitat en els nuclis de població, com per posar les bases perquè s'implanti un teixit industrial en el nostre poble. 
 
Quins són els eixos del programa d'UM9?
Um9 hem decidit que el programa de govern que presentarem en les properes eleccions municipals sigui fruit de la participació del màxim nombre de persones, col·lectius i entitats, que d'una manera o altra volen participaro fer sentir la seva veu a Sant Pere de Ribes. Creiem que la participacióciutadana és un dels puntals bàsics del nostre treball, i per això volem impulsar, des de l'esquerra, polítiques a favor dels interessos de lamajoria de ciutadans i ciutadanes. Volem fer de Sant Pere de Ribes unmunicipi cohesionat, compromès, modern i integrador. Una comunitat on s'hi reconegui tothom, plural i diversa. A més, cal aprofundir en la democràcia participativa. 
 
Quins son els objectius polítics en aquestes eleccions?
Posibilitar un canvi en l'ajuntament, trencant una majoria absoluta que hamanifestat unes actituds dictatorials, per tal que sigui possible una participació real dels ciutadans i de les seves organitzacions socials, eldiàleg i la democràcia.
 
Vosaltres us oposeu a que es foradi el montgròs segons preveu el traçat de la C-15?
Som favorables al desdoblament, però contraris a l'opció de perforar el Montgròs, donat que suposa un impacte ambiental important en tots els nivells. Apostem per una millora clara del transport públic.
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid