Més de mig miler de plaques franquistes han estat extretes per la CAJEI a 30 poblacions

9.04.07 Gairebé 600 plaques de l'antic Ministerio de la Vivienda, vigent durant la dictadura franquista, han estat extretes dels edificis i habitatges de 30 viles i ciutats durant la setmana santa. segons informa la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). En un comunicat que han fet públic, aquesta organització assegura que s'han extret més de 500 plaques, representatives de l'etapa feixista i caracteritzades pel “Yugo y las Flechas” que presidien els edificis on estaven col·locades.

09/04/2007 11:26 Política

També indica que encara hi ha moltes més plaques que no han estat retirades i que seran extretes durant les properes setmanes. En el comunicat, la CAJEI insta a la joventut dels pobles i viles on encara no tenen presència a organitzar-se per netejar els seus carrers.

La Coordinadora assenyala que el veïnat afectat per l'acció reivindicativa han rebut una carta explicant els motius que els han empès a retirar les plaques i a denunciar la presència de la simbologia feixista que encara persisteix al país.

També han informat als Ajuntaments, Districtes i Institucions Públiques locals on s'han retirat les plaques prèviament a les accions i s'explicava els motius de la mateixa i on s'instava l'autoritat pública a donar suport a les Assemblees de Joves i la CAJEI de diverses maneres, a banda d'acabar definitivament amb tota la simbologia feixista que encara hi ha al país.

Per arrodonir la retirada de símbols, les 30 Assemblees de Joves de la CAJEI han dut a terme alguns actes de transformació de la "simbologia imposada espanyola en la simbologia de la llibertat". En aquesta direcció informen que "al voltant de 250 bústies de “Correos y Telégrafos” han estat reconvertides en la senyera estelada que representa la lluita per la independència i pel socialisme als Països Catalans, dibuixada amb pintura roja sobre el fons groc de la bústia".

Properament, la CAJEI informarà de la data en la qual totes les plaques extretes seran lliurades a l'autoritat pública. Aquest dia està previst organitzar una manifestació juvenil que denunciarà la presència de la simbologia feixista, espanyola i militar als Països Catalans.

 

Per saber-ne més:

Retiren símbols franquistes a Manresa. Llibertat.cat 15.2.07

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Llibertat.cat 8.12.06