Els dos independentistes detinguts aquest matí són a la comissaria dels Mossos de Les Corts

25.04.07 Dos joves independentistes han estat detinguts aquest matí després que un grup de persones han canviat la bandera espanyola del Castell de Montjuic, a Barcelona, per una estelada. Els dos detinguts han estat durant quatre hores retinguts al Castell de Montjuic malgrat que els Mossos d’Esquadra asseguraven que es tractava d’una identificació. A les 16 hores el mateix cos policíac ha informat que els dos joves es trobaven a les dependències dels Mossos d’Esquadra del barri barceloní de les Corts, segons informa  Alerta Solidària.

25/04/2007 14:34 Política
Aquesta organització antirepressiva informava aquest matí de la retenció per part d’agents de paisà dels Mossos d’Esquadra de 2 independentistes quan es trobaven a la zona del Castell de Montjuïc. Amb l’argument de voler-los identificar, els policies s’han endut les dues persones cap a dins del recinte. Això s’ha produït a les 11’45, és a dir fa més de dues hores, temps de sobres per a llegir les dades del limitat carnet d’identitat espanyol imposat d’ençà que, avui fa 300 anys, l’exèrcit espanyol i el francès inicià l'ocupació del  territori.
 
Des de la Campanya 300 anys de resistència i Alerta Solidària exigim la immediata posada en llibertat sense càrrec dels dos joves independentistes.
 
Aquesta agressió se suma a les detencions efectuades el passat dilluns, diada de Sant Jordi, també a Barcelona, quan 6 independentistes que havien assistit a la manifestació de la campanya  “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”, van ser assaltats per agents de la secció d’informació dels Mossos d’Esquadra.
 
Per saber-ne més: