1979 Un grup feixista provoca un incendi amb dues morts a Valladolid

1979 Dos jubilats, Manuel Álvarez Blanco i Victoria Arranz, moren en l'incendi provocat per un grup feixista a un local del Moviment Comunista a Valladolid

08/12/1979 Tal dia com avui

En aquesta data dues persones van morir assassinades amb un incendi provocat, iniciat  durant la nit i reivindicat posteriorment per un “Comando Antimarxista”, que va assumir-ne l’autoria amb crits de “Viva España”. L’incendi tenia com objectiu la seu del Moviment Comunista de Castella-Lleó (MCCL), al carrer de Matías Sangrador de Valladolid, atemptat que va destruir tot l’edifici.

Manuel Alvarez Blanco, de 69 anys, i Victòria Arranz Sariz, de 64, van ser les víctimes d’aquest atemptat ultra

Setmanes abans d’aquest atemptat a Valladolid van aparèixer un gran nombre de pintades feixistes, en les quals s'insultava greument  i s’amenaçava algunes persones vinculades al Moviment Comunista .

Doris Benegas va ser intimidada dies abans de l’atemptat per ultres armats amb garrots. Aquestes amenaces estaven relacionades amb el fet que Benegas havia exercit com advocada en l’acusació particular contra feixistes que havien colpejat impúnement manifestants d’una mobilització d’esquerres a Valladolid.