1972 Explosió al carrer Capitàn Arenas de Barcelona, que produeix moltes morts

1972 Explosió al carrer Capitàn Arenas de Barcelona, que produeix nombroses morts, atribuït a un grup parapolicial ultra

06/03/1972 Tal dia com avui

Un dia com avui de 1972 una forta explosió al carrer Capitan Arenas de Barcelona, al barri de Sarrià-Sant Gervasi, va provocar 18 morts i nombrosos ferits. L'explosió, la qual la premsa del règim es va encarregar d'abribuir al gas, va amagar molts interrogants que en el dia d'avui han restat  semioblidats i soterrats per voluntat  de la classe política al poder.

L'explosió, segons van demostrar diverses fonts, estava relacionada amb un accident d'un grup d'extrema dreta que estaria manipulant explosius, probablement per atemptar contra l'oposició dissident.

Malgrat que diversos col.lectius han reclamat l'esclariment d'aquesta explosió durant els anys posteriors als fet, denunciant el fet polític que amagava  i les morts que va produir, el silenci judicial i polític ha soterrat en els anys posterior aquest cas en la desmemòrica col.lectiva.

Mesos després d'aquesta explosió es va produir el robatori del sumari d'aquest cas(declarat secret i que no havia aportat cap investigació) a les dependències judicials, un fet que va despertar la sospita col.lectiva que aquesta explosió amagava alguns aspectes que es volien silenciar per interessos polítics.

Regina Borrás Falcón, filla de l'advocada feminista Lídia Falcón, va ser acusada del robatori, i temps després, vint-i-quatre hores abans de la vista del judici al Tribunal d'ordre Públic (TOP) el sumari va ser retornat per una mà desconeguda a quatre periodistes.