1960 Fets del Palau de la Música

1960 "Fets del Palau": La interpretació del Cant de la Senyera provoca la repressió contra el catalanisme per part de les autoritats franquistes.

19/05/1960 Tal dia com avui

Tal com avui de 1960 ces van produir els "Fets del Palau": La interpretació del Cant de la Senyera provoca la repressió contra el catalanisme per part de les autoritats franquistes.

La protesta es va produir durant l'homenatge del centenari del naixement del poeta català Joan Maragall organitzat per l'Orfeó Català, a Barcelona, amb presència de ministres del dictador Francisco Franco.

En aquesta data es van produir uns aldarulls després de la prohibició governativa d'interpretar El cant de la Senyera. Tot i que l'Orfeó no va interpretar El cant de la Senyera, una part del públic sí, fet que va provocar la posterior repessió del règim. Entre els diversos detinguts hi havia el futur president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, que tot i no ser al Palau era un dels organitzadors de la protesta, i que va ser sotmès a un consell de guerra per raó del qual anà a la presó.