2005 Declaren a l'Audiencia Nacional espanyola els detinguts de Torà per ordre de Garzón

2005 Declaren de nou a l'Audiencia Nacional espanyola els detinguts de Torà sota la llei "antiterrorista"

14/11/2005 Tal dia com avui

En aquesta data els joves detinguts de Torà van haver de declarar de nou al tribunal d'excepció de Madrid en una citació indagatòria. Els veïns de Torà havien estat detinguts el 6 de febrer del 2003 en una operació que va obviar els drets fonamentals dels detinguts i dels seus familiars.

Els detinguts van denunciar haver estat sotmesos a sistemes de tortura per part dels agents que els van detenir (Mossos d'Esquadra i Brigada de la policia estatal), i d'haver-los administrat substàncies de manera il.legal per obtenir-ne les confesions.

En Jordi Vilaseca va ser acusat (sumari del magistrat Fernando Grande-Marlaska Gómez el 27 d’octubre del 2005) amb declaracions extretes sota tortura, de diverses accions contra béns materials els anys anteriors:

- la col•locació, juntament amb els altres dos joves, d’un artefacte explosiu al Centre de radiodifusió de l’empresa Retevisión a Montmaneu (Barcelona), el 6 d’octubre del 2001.
- la col•locació, en solitari, d’un artefacte explosiu a l’entitat bancària de La Caixa de Sant Llorenç de Morunys (Lleida) el 6 d’octubre del 2002.
- la col•locació, en solitari, d’un artefacte explosiu a l’entitat bancària de La Caixa de Catalunya de Sant Martí de Tous (Barcelona) el 28 de desembre del 2002.
A més, se l’acusava de la tinença de material divers per cometre les accions.

Per saber-ne més:

Justícia de Torà