1987 Agressions feixistes al centre de Barcelona i detencions d'independentistes

1987 Agressions feixistes al centre de Barcelona: es realitzen diverses detencions d'independentistes que organitzaven l'autodefensa

12/10/1987 Tal dia com avui

La policia va detenir en aquesta data diversos independentistes que intentaven protegir-se de les agressions que grups feixistes estaven protagonitzant al centre de Barcelona amb el beneplàcit de la policia espanyola. Entre aquestes persones detingudes es trobava Ferran Carbonell, militant del MDT, que va ser detingut quan sortia del local d'aquesta organització. Va ser acusat de portar pals per atacar els grups feixistes i va ingressar a presó.

Poc després de la protesta contra la Hispanitat que havien convocat diversos col.lectius i que havia finalitzat al passeig de Colom, un grup d'un centenar de feixistes armats amb pals i garrots metàl.lics, que es va desplaçar fins les Rambles des de la Plaça dels Països Catalans (Sants) escortats per la policia, van agredir grups de persones disperses que identificaven com independentistes tot cridant consignes d'exaltació espanyolista. Les agressions es van realitzar durant llarga estona comptant amb la passivitat policial. Una estona més tard, quan s'havia corregut la veu de les agressions i altres persones s'acostaven per defensar-los de l'agressió, agents de paisà de la policia van practicar diverses detencions de militants independentistes.