Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1922 Àngel Pestaña és greument ferit en un atemptat

1922 Àngel Pestaña és greument ferit en un atemptat dels pistolers de la patronal

25/08/1922 Tal dia com avui
Àngel Pestaña, dirigent de la CNT Àngel Pestaña, dirigent de la CNT

Com el seu company i mestre Salvador Seguí, Pestaña va condemnar el pistolerisme sorgit a Barcelona a principis de la dècada dels anys vint, distanciant-se del crim i el terror com mitjans per reprimir els avenços de la classe obrera i com resposta a aquestes agressions: No. En nom de les nostres idees, en nom dels nostres principis, en nom del nostre apostolat, no es pot matar, no deu arribar-se al crim individual. Rebuig la violència individual quan arriba el vessament de sang.

Precisament en aquest context, el 26 d'agost de 1922 va ser objecte d'un atemptat mentre es trobava pronunciant un discurs a Manresa, que va estar a punt de costar-li la vida i que va provocar la indignació arreu de l'Estat. L'atemptat contra Pestaña va conduir a la destitució del general Arlegui i del governador civil de Barcelona, Martínez Nio, i va posar fi a la sinistra "llei de fugides", consistent en l'assassinat legal de sindicalistes.

Per saber-ne més:

Ángel Pestaña Núñez (Wiquipèdia)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid