Un miler de persones es manifesten a Castelló contra els abocadors de residus tòxics

Ahir al migdia, sota el lema "Què estem fent amb la nostra terra?", un miler de pesones es van manifestar a Castelló, per reiterar de nou, el seu rebuig a la política de gestió de residus tòxics del govern autonòmic i la retirada dels projectes d'abocadors de Cervera del Maestre, les Coves de Vinromà i Fanzara.

28/01/2007 12:54 Política
La mobilització convocada per la Plataforma Abocador Substàncies Perilloses No de Fanzara i la Plataforma Anti-abocador de Residus Tòxics i Perillosos dels Coves-Salzadella i la Plataforma Antiabocador a la Bassa de Cervera, va rebre el suport de diferents col·lectius, sindicats i partits polítics.
La marxa va partir del Fanal  i va recórrer els principals carrers de la capital de la Plana, finalitzant el seu trajecte en la Plaça de les Aules, lloc on es van llegir un manifest  que denunciava la "falta de respecte" per part de les autoritats locals a la voluntat popular i la seva "falta de sensibilitat democràtica". El manifest també expressava el "menyspreu" dels representants polítics.

Les plataformes van denunciar el "cinisme i la irresponsabilitat" d'aquests polítics, que, "de maneracastello6 totalment arbitrària, promouen els projectes d'empreses privades, sense tenir en compte ni les necessitats reals ni l'opinió dels ciutadans afectats, "empreses que han trobat a entre els  dirigents del PP a la Diputació i en alguns ajuntaments els aliats perfectes en el rendible negoci del residus".
El manifest apuntava que cal buscar zones adequades que no suposin cap risc ni per al medi ambient ni per a la salut, i no, "com en aquest cas, en el qual els abocadors se situaran sobre aquífers d'alta vulnerabilitat o en parcs naturals com el de la Serra d´Espadà".
Segons va explicar el portaveu de les plataformes, Abelardo Ripoll, "ens hem reunit aquí en contra dels projectes dels esmentats abocadors, i només demanem un poc de respecte a la gent dels pobles, doncs la gent -va dir- està cansada d'aquests projectes i de les mentides que ens estan contant els polítics".  
Fonts:
Per saber-ne més: