1992 Els castellonencs Jeroni Salvador i Angel Pitarch són empresonats

1992 Dos veïns de Benicarló, Jeroni Salvador i Angel Pitarch, són empresonats en el marc de l'Operació Garzón

14/07/1992 Tal dia com avui

Tal dia com avui els valencians Jeroni Salvador i Angel Pitarch, de Benicarló (Baix Maestrat), són empresonats per ordre del jutge Baltasar Garzón.

Aquest dia també es van produir un seguit d'esdeviments: protestes i posicionament contra l'Operació Garzón, la detenció i tortura de desenes d'independentistes:

-L'Ajuntament de Palamós aprova una moció en què qualifica d'indiscriminades les detencions.

-Més de 500 persones convocades per la Plataforma Unitàriaper es concentren per demanar la llibertat dels detinguts a la Plaça de la Verge de la ciutat de València amb la presència de Toni Infante un dels detinguts durant l'operació policial i Josep Guia, .

-El ple de l'ajuntament de Girona demana que s'aclareixi si hi ha hagut actuacions policials irregulars.

-El ple del Consell Comarcal de la Selva i el de l'Ajuntament de Vidreres van aprovar mocions en què qualifiquen d'arbitràries i infundades les detencions i reclamen que s'exigeixin responsabilitats i s'aclareixi la situació dels detinguts.

-Els familiars dels detinguts demanen l'anul·lació de les declaracions fetes a la Guàrdia Civil en considerar que les confessions van ser fetes sota tortures i de manera clarament inconstitucional i il·legal.

-El PSC impedeix el consens del Parlament per pronunciar-se sobre les detencions d'independentistes.

-Unió Democràtica de Catalunya fa públic un comunicat en què qualifica els fets de "provocació barroera" i considera que s'ha d'actuar amb criteris polítics i no pas jurídics.

-Una cinquantena de professors arribats de tot el món per participar en la V Escola de Lingüística que organitza la Universitat de Girona subscriuen un manifest on condemnen les detencions perquè s'han produït sense càrrecs substancials que les justifiquin.