1992 Acte al Palau de la Música de Barcelona contra l'Operació Garzón

1992 Acte al Palau de la Música de Barcelona contra la tortura i les detencions de l'Operació Garzón

15/07/1992 Tal dia com avui

En aquesta data es va realitzar l'acte de protesta contra les detencions convocat per la Plataforma per la LLibertat dels Independentistes Detinguts al Palau de la Música Catalana a Barcelona. Hi assisteixen més de 2000 persones i compta amb la intervenció de tres dels detinguts posats en llibertat: Toni Infante, Oriol Martí i Carles Bonaventura. A l'escena s'hi trobaven també personalitats del món polític i la cultura, com ara Josep Miró i Ardèvol, Àngel Colom, Lluís Maria Xirinacs, August Gil Matamala o Josep Benet, que llegeix un manifest "Contra la tortura, per la democràcia i la llibertat". Des de la veïna comissaria de Via Laietana van desplaçar-se un centenar d'antidistubis de la policia nacional espanyola a arrencar de forma provocativa algunes pancartes antirepressives que hi havia als voltants de l'entrada del Palau de la Música.

Al cinema Truffaut de Girona també es va celebrar en aquesta data el debat Democràcia i Drets Humans, que va comptar amb l'assistència del filòsof Josep Maria Terricabras, l'escriptor Antoni Puigverd, l'advocat Sebastià Salelles, el director editorial d' El Punt, Joan Vall, i Sebastià Parra, cofundador d'Amnistia Internacional a Girona. Els assistents van qüestionar l'actual sistema  democràtic i els mitjans que utilitza el poder per consolidar i mantenir aquest "suposat estat democràtic".

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat una moció demanant que s'allibererssin de forma immediata tots els detinguts que no estiguin relacionats amb actes "terroristes".