1985 Manifestaciˇ del MDT: cÓrregues indiscriminades de la Policia a les Rambles

1985 Manifestació del MDT amb el lema Fora de la nostra terra la llengua dels ocupants: càrregues indiscriminades i detencions de la Policia a les Rambles

18/12/2006 Tal dia com avui

23/04/1985 En aquesta data els equips antiavalots de la Policia Nacional van carregar contra una manifestació convocada pel Moviment de Defensa de la Terra a la Rambla Canaletes amb el lema Fora de la nostra terra la llengua dels ocupants. Poc després de desplegar la pancarta els policies, vinguts de fora de Catalunya especialment per al Sant Jordi, va carregar contra el grup de manifestants que pretenia iniciar la marxa per les Rambles, i que es va dispersar perseguit pels antiavalots. Amb l'objectiu de detenir i colpejar els independentistes els policies antiavalots van atacar també un grup de feministes que realitzava una acció simbòlica d'enlairament d'un globus, i que es trobaven entre la marxa i les posicions de les lleteres de la policia.

Durant les diverses càrregues que s'hi van realitzar a la Rambla, que van ser indiscriminades, els policies van perdre una pistola reglamentària i altres objectes de l'uniforme. S'hi van aixecar barricades arreu del Casc Antic i els enfrontaments violents van durar fins entrada la nit.

Nombroses persones que passejaven per les Rambles van resultar ferides per la policia, que va actuar amb brutalitat i de manera indiscriminada. També van destruir paradetes de llibres i col.lectius a manera d'humiliació. Un periodista d'Euskal Telebista va ser agredit mentre filmava la Diada barcelonina i l'actuació violenta de la policia. S'hi van practicar diverses detencions entre els manifestants (minut 6.30 del vídeo).

Al vespre, al Paranimf de la Universitat, l'aleshores responsable de la Crida a la Solidaritat Àngel Colom, condemnava durant la realització d'un acte d'aquest grup la resposta dels independentistes que s'enfrontaven a la policia a les Ramblesa i una acció de Terra Lliure de dos dies abans (minut 4.44 del vídeo). Un grup de joves militants del MDT va entrar a l'acte de la Universitat i va escridassar Colom pel seu paper com a col.laboracionista.