Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1660 Tractat de Llívia: La Cerdanya és mutilada

1660 Tractat de Llívia: La Cerdanya és mutilada

12/11/1660 Tal dia com avui

El Tractat de Llívia signat el 12 de novembre de 1660, entre Miquel de Salvà, representant de Felip IV, i el bisbe d'Aurenja, en representació de Lluís XIV, és el tractat pel qual es detallaven els 33 pobles de la vall de Querol que passaven a formar part de França. A última hora es quedà Llívia com un enclavament hispànic dins del nou territori francès per tenir el títol de vila i no de poble, amb la condició que mai es fortifiqués ni que hi hagués més de quatre soldats armats al municipi. El dia 11 de novembre del 2019 l'alcalde independentista de Llívia, Elies Nova,  va denunciar que el dia de les eleccions (10 de novembre) al municipi hi van entrar 20 guàrdia civils armats violant el Tractat de Llívia ja que ni la policia espanyola, ni l’exèrcit ni la Guàrdia Civil poden entrar al municipi amb més de quatre agents armats.

Així es consolidava la cessió de la meitat de la Cerdanya, que, a causa de la resistència, no es va poder fer efectiva fins al 1720.

Anteriorment s'havia celebrat a Ceret (Vallespir) una conferència de caire tècnic per tal de fixar els criteris del tractat.

Viquipèdia. L'enciclopèdia lliure

El Tractat dels Pirineus i la desmembració de Catalunya

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid