Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alto-el-foc a Txetxènia

1995 Alto-el-foc a Txetxènia

13/02/1995 Tal dia com avui

Els caps militars russos i txetxens, els generals Anatoli Kulikov i Aslan Moixkhàdov, respectivament, pacten una aturada immediata del foc a la república de Txetxènia, en una reunió a la localitat d'Ordjonikídzevskaia, a la república d'Ingúixia. El pacte, que segons el govern rus afectava només les armes pesants, també implicava un acord per començar un intercanvi de presoners. Algunes unitats de l'exèrcit rus comencen la retirada de Grozni, capital de la república secessionista.

El 18.06.95 el govern de Moscou ordena l'alto-el-foc a les seves tropes a Txetxènia, després dels dos fracassats intents d'assalt del dia anterior a l'hospital de Budiónnovsk per alliberar els ostatges de l'escamot txetxè dirigit per Xamil Basàiev. El primer ministre rus, Víktor Txernomirdin, partidari de la pau i del diàleg amb els txetxens, manté una negociació amb el cap del comando per intentar trobar una sortida al problema dels ostatges.

Per saber-ne més:

Txetxènia: trenquem el silenci 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid