Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
On era la policia mentre es venia droga al Cabanyal?

 

El barri mariner del Cabanyal ha patit aquesta setmana la cara més vil de la repressió policial dirigida des dels estaments polítics per silenciar els moviments populars en lluita contra la destrucció del barri.

La quantitat ingent d'efectius policials tramesa des de l'Ajuntament de València i la brutalitat sense escrúpols de les seves accions, ha enterrat qualsevol tipus d'oposició i la legítima protecció del patrimoni no ha estat possible.

11/04/2010 17:16

El Cabanyal ha estat tocat de mort [Cabanyal, 3r dia: Ferits, detinguts i un barri tocat de mort i El Cabanyal, anorreat]a causa de la impunitat policial de les forces de l'ordre comandades per les forces polítiques corruptes i autoritàries que no senten cap mena de respecte pel territori; un territori que maltracten al seu gust sense tenir en compte cap altre vessant que no sigui l'econòmic i l'empreserial.

L'estrepressioima pel territori no existeix, i el respecte per les veïnes que hi viuen tampoc. El d'aquesta setmana ha estat un dels atemptats contra el territori i contra la dignitat de la població més terribles que han patit mai els Països Catalans.

"Només m'ensenyaven la porra"

En un dels centenars de vídeos que circulen per la xarxa sobre la destrucció deliberada del Cabanyal que practiquen les forces polítiques i de l'ordre, n'hi ha un sobre una noia a qui la policia espanyola ha trencat el braç.

La noia, amb enteresa, explica per què lluita pel seu barri i per què malgrat les degradacioagressions no pensa aturar-se. La xicota explica que va intentar parlar amb l'agent que la va apallissar i afirma que "no pronunciaven paraula, només m'esenyaven la porra".

"I molts d'ells hi gaudien", afirma. Explica que van ser deu minuts en què va rebre "cops constants" sense tenir temps de res quan l'únic propòsit dels veïns congregats era denunciar pacíficament l'atemptat que s'estava cometent contra casa seva.

"Ens neguem a l'especulació", conclou, i explica que "això no significa que el barri s'hagi de deixar degradar, com estan fent, però no per l'especulació, que és la política neoliberal que segueix el Partit Popular amb la simpatia del PSOE, que en comptes de defensar el patrimoni cultural i històric de València el que fa és pegar la ciutadania indefensa que manifesta el seu malestar i que defensa la cultura valenciana". 

cartell

Degradació i tràfic de drogues


L'estratègia del PP ha estat, com apuntava la jove del vídeo, deixar degradar el barri històric per així fer passar per bo el seu assassinat. Amb l'excusa de la reforma del barri atempten contra ell. Però com hem vist aquesta setmana, la ciutadania aquesta vegada no degradacio3s'ha deixat enganyar per les polítiques assassines del PP.

Una de les cares d'aquesta estratègia de la degradació preparada des dels despatxos populars ha estat la de promoure el tràfic de drogues, la delinqüència i la prostitució irregular al Cabanyal, per així deixar-lo com un barri de segona, marginal, on la història i la cultura ndegradacio2o tinguessin cap valor.

Això és justament el que denuncia un xicot en el mateix vídeo, on, situat darrere de la noia que declara davant de les càmeres de televisió, llueix un cartell que posa: "On era la policia mentre es venia droga al Cabanyal?".

La política maquiavèlica del PP ha exhibit aquests dies les seves vergonyes al Cabanyal en mostrar l'allau d'efectius de la policia repressora que envia per matar un barri i silenciar la resistència popular i la nul·la presència de policia que hi ha quan es distribueix droga entre el jovent i entre els sectors desfavorits de la població.

Tot forma part d'una única estratègia: debilitar els moviments d'oposició política per poder així fer i desfer impunement.

 

 «Que tot ho són les urnes i a partir d'ací
ja no tens drets»

[La Guàrdia, La gossa Sorda]


Altres articles de L'Anàlisi:

L'Anàlisi: Les corregudes de bous, en declivi? 

 

Per a saber-ne més:

Concentració contra la brutalitat policial: testimoni d'una jove ferida (9-04-2010)  

Cronologia de la lluita al Cabanyal des de l'any 1988

Endavant considera que els enderrocs del Cabanyal responen a una "política corrupta"

Milers de persones denuncien la brutalitat policial al Cabanyal 

El govern espanyol vol derogar el Decret Llei que autoritza els enderrocs del Cabanyal 

RTVV continua criminalitzant a la Plataforma en defensa del Cabanyal 

Cabanyal, 3r dia: Ferits, detinguts i un barri tocat de mort

Llibertat provisional pels dos detinguts en el desallotjament del Cabanyal 

Detenen els dos protestants que s'havien enfilat al teulat d'una casa del Cabanyal 

La policia carrega contra les veïnes d'El Cabanyal (Alerta Solidària)

 
Rita se salta l'ordre ministerial i prossegueix amb l'enderrocament del Cabanyal

La comunitat virtual segueix els enderrocs a Twitter

Perfil de Facebook de Salvem el Cabanyal

El so del desallotjament al Cabanyal (Santsonalliure.org)

Vídeo del desallotjament (Las Provincias)

Agressions policials i revolta ciutadana al Cabanyal (Pica'm)

La policia nacional protegeix l'enderroc de dos cases més al Cabanyal mentre la Delegació del Govern en demanava la suspensió cautelaríssima (Info TV)

Reportatge fotogràfic (El País)

Vídeo del desallotjament (Levante)

La policia està desallotjant violentament els veïns per continuar els enderrocaments al Cabanyal  (Des de Llíria cap a Ítaca)


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid