Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ETA recorda que la mort del policia francès va ser induïda

En un comunicat que aquest diumenge reprodueix el diari Gara, ETA recorda que va ser la policia francesa qui va iniciar el tiroteig que va acabar amb un gendarme mort el 16 de març a Dammarie-lès-Lys.

L'organització fa aquestes declaracions coincidint amb la Diada basca (Aberri Eguna).

04/04/2010 12:30 Internacional
ETA creu que els últims mesos "la fotografia política del País Basc s'ha aclarit", ja que és més evident que mai que "no hi ha més que dos projectes: l'actual model de negació o la independència que obre la porta al desenvolupament social, polític, cultural i econòmic del País Basc".

El comunicat comença fent referència a l'aparició del cos sense vida de Jon Anza a Toulouse. ETA qualificar el militant com un "model de compromís i coherència".

ETA demana també al govern de Sarkozy i als francesos que facin "una profunda reflexió" sobre "on els vol portar la borratxera repressiva del govern espanyol".

Sobre els fets que van acabar amb la mort d'un policia francès, l'organització diu que els fets del març es van produir "en contra de la voluntat d'ETA". L'enfrontament va començar poc després que la policia detingués quatre etarres en un bosc de la localitat.

Segons la banda armada, un agent va disparar dues vegades contra un dels militants quan aquest ja estava a terra "neutralitzat" i sense armes. "Tot i que suposadament no el volia tocar, això va iniciar directament els fets posteriors".

Durant l'intercanvi de trets va morir el policia Jean-Serge Nérin. Segons posa de manifest ETA, tres militants que es trobaven pels voltants, alarmats pels trets de les primeres quatre detencions, es van apropar a lloc i, "amb la intenció d'evitar qualsevol enfrontament, van fer un clar advertiment als policies francesos: que tiressin les armes i marxessin d'allà".

Mentre dos policies van fer cas de les ordres, els altres van "apuntar amb les armes i van donar pas al tiroteig". El comunicat afegeix que, mentre els militants independentistes van disparar nou vegades, els gendarmes "bastants més".

Per a saber-ne més:

Localitzat el cos de l'independentista basc Jon Anza en un dipòsit de cadàvers a Tolosa 

El País Basc presenta el seu projecte d'Unitat Popular 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid