Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 300 persones secunden la presentació de la CUP a Barcelona

L’organització independentista reivindica que la ciutat sigui un motor de democràcia participativa i de cohesió social.

Més de 300 persones han omplert de gom a gom el Centre Artesà Tradicionàrius, al barri de Gràcia en la presentació de la CUP de Barcelona.
A l’acte hi ha participat la representant del Secretariat Nacional de la CUP, Aina Barahona, l’escriptor, Julià de Jòdar i el portaveu de la CUP de Barcelona, Xavier Monge. El cantautor Cesk Freixas ha estat l’encarregat de tancar l’acte.
En la seva intervenció, Monge ha ressaltat la necessitat de construir des dels barris i viles una alternativa nacional. El portaveu de la CUP de Barcelona també ha destacat que cal que el model urbanístic recuperi la funció social, i que és necessari tornar a utilitzar els espais públics.

 

25/10/2009 19:33 Política

Monge no ha oblidat criticar les ordenances municipals que persegueixen els sectors dissidents, i ha reclamat una Barcelona descentralitzada i presentaci_mongepropera als ciutadans en la qual els districtes i els barris tinguin poder de decisió. Ha dit també, que cal reinventar Barcelona per acabar amb les desigualtats i que s’ha de veure la crisi com una oportunitat de canviar el model econòmic i social. Finalment el portaveu de la CUP de Barcelona ha marcat l’horitzó del 2011 com la data que faci visible aquest contrapoder que vol reinventar la ciutat.

La representat del Secretariat Nacional, Aina Barahona, ha centrat el seu discurs en els que són els quatre eixos de la CUP: el dret a decidir i la territorialitat dels Països Catalans; la defensa dels drets i interessos de les classes populars i treballadores; la defensa del territori; i la defensa de la llengua i cultura catalanes, espina dorsal del poble català.

De la seva banda, l’escriptor Julià de Jòdar, ha començat la seva exposició constatant la fi d’un model de ciutat i de país representat per l’autonomisme i per aquesta Barcelona elitista i pactista, convertida en una ciutat de negocis i d’esquenes a les necessitats de la gent. En aquest sentit, ha destacat l’oportunitat que té la CUP de transformar aquest model transportant-lo del carrer a les institucions. L’escriptor català diu que és l’hora d’apostar per una nova moral pública, del treball i solidària en què es recuperi l’espai públic com a àmbit de relacions. Jòdar ha defensat la Barcelona capital compromesa amb la resta del territori i la necessitat de reivindicar el paper de les ciutats i els pobles com a procés d’alliberament nacional.

Per saber-ne més:
La CUP de Barcelona es presenta per "reinventar" la ciutat 

 

 

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid