Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Federació de Diables creu que les restriccions del foc comporten «burocràcia innecessària»

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya conjuntament amb altres federacions i agrupacions del món del foc han comunicat aquest diumenge a Valls que demanen que se 'suavitzin' el conjunt de restriccions sobre la Directiva Europea del Foc. Per aquest motiu, ha aprovat per unanimitat un conjunt de dotze al·legacions a la transposició feta per Ministeri d'Indústria sobre aquesta Directiva Europea. Entre les principals al·legacions, destaca la d'exigir una autorització escrita de tots els assistents o bé la gestió de permisos burocràtics al delegat del govern de l'Estat per dur a terme les representacions dels diables i de les bèsties de foc.

09/08/2009 17:48 Cultura

El president de la Federació de Diables de Catalunya, Pep Enric Martí, ha afirmat que totes les al·legacions presentades són 'factibles, raonables i és únicament una voluntat política que s'acceptin'. Al mateix temps ha detallat que totes les restriccions que es demanen a nivell europeu l'únic que comporten és una 'burocràcia innecessària i que dificulta la bona gestió de l'activitat lúdica i festiva'.

D'altra banda, el president de l'Agrupació de bestiari festiu i popular de Catalunya, Sete Odina, ha detallat que la transposició s'ha fet a partir de la quantitat de massa pirotècnica que s'utilitzen en festivitats del País Valencià.


Segons Odina i Martí, els diables 'volen seguir fent el que fan perquè ho fan correctament i de la manera que toca'. Al mateix temps, ambdós han defensat i insistit que les festivitats dels diables i les del País Valencià són de 'tipus diferents' i per tant, 'necessiten regulacions diferents'.

Odina també ha explicat que cal distingir el tipus de material pirotècnic que s'utilitzen en certes festivitats de les que utilitzen els diables i les bèsties de foc. D'aquesta manera, cal diferenciar el material de classe 1,2 i 3, utilitzada per totes les colles de diables, de la del tipus 4 que seria del caire més professional.

Aquestes declaracions d'ambdós presidents s'han fet en el marc de la reunió extraordinària organitzada per aquest diumenge per tractar sobre l'estat en el que es troba la transposició per part del Ministeri d'Indústria la Directiva Europea del Foc.

Segons han destacat des de l'organització, el món del foc és conscient de què 'està en joc el seu futur i que s'està entrant' en el moment 'més decisiu' de les negociacions.

Recordar que aquesta propera setmana es disposarà d'un document del Departament de Cultura que han treballat conjuntament amb les federacions del món del foc, els municipis, diputacions i diferents departament de la Generalitat.

La jornada d'aquest diumenge també ha servit per informar al conjunt de colles de diables de la situació actual.

El calendari de les propers mesos passa ara per demanar una reunió amb els responsables d'indústria a Madrid i esperar a la resolució del proper 4 de gener del 2010 on es sabrà si les colles i els balls de diables són una activitat reglada o il·legal.

Martí ha destacat també que en paral·lel a aquestes gestions, caldrà iniciar tota una sèrie d'accions posteriors de cara a poder dur a terme intercanvis amb altres comunitats autònomes ja que cada una d'aquestes contempla un tipus de regulació determinada.

Prop d'unes 150 persones, entre representats de colles i seguidors d'aquest tipus de festes, han assistit a la reunió d'aquest diumenge a Valls.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid