Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat sota fiança de 50.000 euros per a Enric Duran

"Jo no tinc diners per pagar la fiança, ja que vaig donar tot el que tenia. Així que la gent que em dóna suport valorarem quin camí seguim en relació a aquesta fiança, anticipant en tot cas que seria una estratègia coherent amb la meva acció d’insubmissió a la banca"
L'Audiència Provincial de Barcelona ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació formulat per la defensa d'Enric Duran, ja que li ha decretat la llibertat previ pagament d'una fiança de 50.000 euros pel risc de fugida que considera que hi ha. Però, Enric Duran continua empresonat a Can Brians ja que, a banda de no tenir els diners requerits —perquè els va donar tots—, ell i la gent que li dóna suport estan valorar quin camí cal seguir amb relació a aquesta fiança, tot anticipant en tot cas que seria una estratègia coherent amb la seva acció d’insubmissió a la banca.

20/05/2009 23:21 Drets i Llibertats
Fonts del grup de suport han manifestat a EcoDiari que fins a demà no se li comunicarà oficialment la diposisicó de l'Audiència a Enric Duran i que, presumiblement demà, a com a molt tard, divendres, podria sortir en llibertat després de dipositar la fiança esmentada. No es descarta d'obrir un compte ètic per fer aportacions populars i poder subvenir aquesta despesa, de què, de moment, es faran càrrec persones a títol personal.
L'Enric ja ha estat informat a través d'un dels seus representants legals, i decideix que es difongui un comunicat que ja havia preparat si es donava aquest fet:
"L’audiència provincial ha corregit la meva presó preventiva, per una llibertat provisional amb una fiança de 50.000 euros.Aquest és un pas endavant per la meva llibertat però alhora em sembla encara una mesura injusta i insuficient, ja que manté el supòsit de risc de fuga quan des de la defensa s’ha demostrat amb diversos textos i documents que ja havia tornat per quedar-me, perquè crec en el que faig, perquè vull que es faci el judici i que aquests formi part de la meva estratègia de denúncia del sistema financer i del model econòmic actual.Enlloc de reconèixer clarament aquests arguments i descartar el risc de fuga, i mentre nosaltres ens dediquem a promoure un canvi per deixar de valorar les coses només a partir del que valen al mercat, l’audiència provincial decideix posar preu a la meva llibertat. Personalment, jo no tinc diners per pagar la fiança ja que vaig donar tot el que tenia. Així que la gent que em dona suport valorarem quin camí seguim en relació a aquesta fiança, anticipant en tot cas que seria una estratègia coherent amb la meva acció d’insubmissió a la banca. Alhora seguir-me treballant perquè els jutges reconsiderin les seves decisions i m’atorguin la llibertat provisional sense fiança.
Així doncs mentre no tinguem més novetats per una o altra via, continuo a presó.Enric." 
Enric Duran està en presó preventiva des del passat 19 de març, acusat dels delictes d'estafa i falsedat documental, per haver enganyat presumptament  39 bancs que li van concedir gairebé mig milió d'euros en diferents crèdits personals a través d'una empresa fictícia.

Amb els diners prestats pels bancs, l'activista antisistema va publicar el 17 de setembre passat la revista 'Crisi', en la qual donava a conèixer la seva estafa, i va reaparèixer el 17 de març passat per presentar la nova publica 'Podem viure sense capitalisme' , després del que va ser detingut a la Universitat de Barcelona pels Mossos d'Esquadra a iniciativa de la conselleria de Joan Saura.
Per saber-ne més:
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid