Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Desmunten una torre de la MAT a Seva només tres dies després d'instal·lar-la

El terreny és molt feble i inestable i se'ls va enfonsar vuit centímetres 
Les obres de construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) han trobat un nou impediment. L’empresa que en fa el muntatge va haver de tornar a desinstal·lar dilluns la torre número 54, al terme municipal de Seva, quan només havien passat tres dies des de la seva coronació. 

16/11/2008 00:35 Territori
Després d’haver completat els fonaments dels quatre punts de suport, entre dimecres i divendres de la setmana passada es va muntar l’estructura metàl·lica. I dilluns, quan els operaris van tornar a treballar-hi, es van adonar que un dels quatre enclavaments era més baix del compte.
 
La inestabilitat es fa palesa sobre el terreny, sobretot si es té en compte que es va reomplir amb terra just al punt on hi havia les pedreres del Pinós. Tot i així, oficialment, des de Red Eléctrica de España (REE), els promotors de la línia, responen amb prudència. “Hi va haver un problema amb un suport, que no donava la mida, però no en sabem les causes. Ara farem un estudi per aclarir-ho”, assenyala una portaveu.

El mateix problema d’inestabilitat es podria repetir quan els treballadors muntin l’estructura de la torre 53, a uns 200 metres de distància, on el terreny també es va reomplir amb terra. “Només un dels quatre suports es farà valent”, segons Palmarola. Aquest presumpte moviment de terres converteix aquest tram de línia en especialment perillós.

L’orografia i la xarxa viària obliguen que la futura línia de 400.000 volts travessi la carretera C-17 per aquest punt. I per fer-ho en perpendicular a la calçada, el traçat dels cables fa un gir brusc just després de travessar. D’aquesta manera s’intensifica la tensió que fan els cables cap a sobre la carretera, precisament cap al costat per on hauria cedit un dels muntants de la torre 54 que dilluns es va tornar a desmuntar.
 
 
Per saber-ne més 
 
 
 
Barxeta, Perpinyà i Girona han aplegat milers de persones contra les Línies d'Alta Tensió en un any 
 
24.02.07  Barxeta
 1.03.08   Perpinyà
30.03.08  Girona
 
 
Blocs
 
 
La premsa amaga la realitat. Dani Cornella 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid