Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'extrema dreta boicoteja la presentació d'un llibre sobre anticatalanisme a València

Una vegada més, l'extrema dreta del País Valencià ha fet acte de presència per intentar boicotejar la presentació del llibre del professor Vicent Flor, "Noves glòries a Espanya", que tracta sobre la catalanofòbia al País Valencià.
 

Els fets van tenir lloc aquest dimarts a l'FNAC de València quan un grup format per una trentena d'ultradretans del GAV i España2000 van irrompre a l'acte, on hi participaven la diputada de Compromís Mònica Oltra, l'editor Vicent Olmos i el periodista JJ. Pérez Benlloch.

06/07/2011 21:08 Drets i Llibertats
Els feixistes van llançar cadires i llibres contra els assistents, als qui van increpar i amenaçar, i van corejar consignes de burla contra Guillem Agulló, el jove valencià assassinat el 1993 per un grup neonazi. La policia va trigar vora 30 minuts en aparèixer, tot i haver estat advertida pels organitzadors, i va acabar emportant-se emmanillat i detingut el defenestrat Juan García Sentandreu, president del partit recentment dissolt Coalición Valenciana (CV) acusat de desordres públics i desobediència a l'autoritat.

Entre els agressors hi havia també el líder d'España2000, l'empresari José Luís Roberto, el president del Grup d'Acció Valencianista (GAV) Manolo Latorre, i una colla d'individus ja coneguts per haver protagonitzat actes similars.

Els partits denunciaran els fets

La Coalició Compromís ha demanat una reunió urgent amb la Delegada del Govern, Ana Botella, per tractar els fets, i anuncien que presentaran denúncia. També des d'Esquerra Unida s'han exigit mesures concretes per acabar amb la impunitat d'aquests grups, com la creació d'una Fiscalia especialitzada en delictes d'odi, que ve sent reclamada des de fa temps per diversos col·lectius preocupats per l'increment de les accions violentes de l'extrema dreta.

Per altra banda, la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat -formada per més de 30 entitats compromeses en la lluita contra el racisme, el feixisme i la intolerància- ha enviat un comunicat on exigeix mà dura contra els ultres i una investigació a fons per part de la policia per tal d'identificar les persones que pogueren haver comés algun delicte, i han reafirmat el seu compromís amb la defensa dels drets fonamentals i la lluita contra els grups intolerants. Per la seua banda, la Universitat de València, víctima habitual també de grups ultres, ha exigit responsabilitats per l'agressió a Vicent Flor, professor de la Universitat.

Als fòrums catalanòfobs s'ha encetat una polèmica per la presència de membres d'España2000 a la protesta. Alguns opinen que no pintaven res allà i que tracten d'aprofitar-se dels actes del GAV. Altres, defensen la unitat d'acció amb el partit ultradretà, que sol participar a les habituals pallassades catalanòfobes que organitza el GAV.

Per saber-ne més:

Sentandreu sale esposado de un acto en el que el GAV lanza libros y sillas (Levante-EMV)

La ultraderecha boicotea la presentación de un libro sobre el anticatalanismo en Valencia (El Mundo)

Una treintena de ultras revienta la presentación de un libro sobre la identidad valenciana (Las Provincias)

L'extrema dreta ataca l'Fnac de València per impedir la presentació d'un llibre (Vilaweb)

La ultraderecha valenciana revienta un acto nacionalista (Público)

La ultraderecha valenciana revienta un acto de presentación de un libro sobre el anticatalanismo (La Vanguardia)

Los ultras revientan la presentación del libro de Flor (El País)

La Universitat de València pide responsabilidades por la agresión al profesor (ABC)

Compromís demana una reunió urgent amb la delegada del Govern per tractar els últims atacs contra la convivència democràtica (Coalició Compromís)

Esquerra Unida insta a Delegació de Govern a crear una unitat especial de la Policia perquè actúe contra els "cada vegada més nombrosos" delictes d'odi (Esquerra Unida-PV)

GALERIA DE FOTOS (Levante-EMV)

Acció Popular condemna l'agressió als assistents a la presentació del llibre de Vicent Flor i exigeix mà dura contra els ultres (Acció Popular Contra la Impunitat)

Partidos y entidades condenan el boicot de grupos de ultraderecha a la presentación de un libro sobre el anticatalanismo (Europa Press) 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid