Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La delegada de govern prohibeix una concentració contra la tortura a Pamplona

La delegada del Govern a Navarra ha prohibit la concentració d'aquest dilluns 21 al vespre davant del PSOE de Pamplona, amb la justificació que “no la considerava  urgent”.

Elma Sainz, delegada del Govern espanyol, ha ordenat la prohibició d'un acte que pretén mostrar el rebuig de la societat navarresa a la vulneració dels drets humans i la pràctica de la tortura. Aquestes protestes volien mostrar el rebuig davant el cas de la violació d'una detinguda. Durant el mes de març les denúncies de diversos detinguts al País Basc han posat de manifest nous casos de pràctica de la tortura

21/03/2011 18:42 Internacional
Els casos de tortura a mans d'agents de cossos armats, especialment per part de la Guàrdia Civil, està sent denunciada reiteradament per les persones detingudes durant aquests darrers mesos. L'última víctima, una detinguda, va ser violada: els agent que la mantenien incomunicada li van introduir un pal a l'anus i a la vagina.

La delegada del Govern no considera urgent la denúncia de vulneració de Drets Humans, i ha prohibit la concentració del dilluns 21 al vespre  davant de la seu del Partit Socialista a Pamplona. Defensors dels drets humans de Pamplona denuncien que la delegada ha forçat els últims recursos legals per prohibir les concentracions de denúncia davant la seu del PSOE.

Davant la prohibició, el grup de "Pares i Mares contra la Tortura", considera que aquest tipus d'actituds de les autoritats davant de vulneració de Drets Humans són precisament les que fan més urgent encara la denúncia de la Tortura, així com la denúncia de  l'actuació del Govern Espanyol, que pretén silenciar al conjunt de la societat aquests fets.
 
 

Per saber-ne més:

Euskal Herria commemora avui el Dia contra la Tortura

La sentència condemnatòria dels torturadors de Portu i Sarasola justifica la tortura 

Setmana de solidaritat internacional amb el País Basc 

La CUP s'adhereix al manifest que demana la fi de la dispersió dels presos bascos 

L'Associació Catalana d’Expresos Polítics exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel TOP 

Amnistia Internacional demana a l'estat espanyol que suprimeixi el règim d'incomunicació 

ETA anuncia un alto el foc permanent

La sentència condemnatòria dels torturadors de Portu i Sarasola justifica la tortura 

Txalaparta ofereix gratuïtament un llibre digital després de la censura governamental 

Condemnen quatre guàrdies civils per haver torturat els militants Portu i Sarasola 

Un clam contra la tortura a Donostia 

Gara difon les fotografies de les lesions a Igor Portu provocades per la tortura 

Galeria de les fotografies publicades per Gara

Informe mèdic de l'assistència a Igor Portu

Noves denúncies de tortura: un jove basc ingressa a la UCI després de ser detingut 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid