Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sortu, el nou partit de l'esquerra abertzale

La nova formació política que l'esquerra abertzale ha constituït per tal de presentar-se a les eleccions municipals del 22 de maig que ve es diu Sortu, que en basc significa "sorgir", "néixer", "crear".

Ahir el portaveu de l'esquerra abertzale Rufi Etxerbarría [discurs] i l'advocat Íñigo Iruin [discurs] van presentar públicament els estatuts de Sortu, que compleixen amb els requisits de la Llei de Partits, i avui s'ha fet públic el nom del partit i ha estrenat una pàgina web, que de moment només conté una enquesta que demana a l'usuari si està a favor que Sortu participi a les eleccions. En tot avui el "sí" no ha baixat del 90%.

08/02/2011 14:42 Internacional

t_azkenezksorDesprés que el passat 5 de febrer tots els pobles i viles d'Euskal Herria es mobilitzessin en suport a la legalització de l'esquerra abertzale i que ahir es realitzés la presentació dels estatuts del partit en un acte al Palau Euskalduna, aquest dimarts els promotors de la nova formació han donat a conèixer el nom i el logotip en una roda de premsa. 

Els impulsors són María Jesús Velez, treballadora social; Xabier Artola, professor de la UPV; Raquel Jausoro, treballadora; José Mari Compains, advocat; Karmele Agirregabiria, directora d'euskaltegi municipal; Iñaki Zabaleta, catedràtic de la UPV; Maider Etxebarria, doctora en Geologia; Edu Brugos, sindicalista; Ester Hernandorena, professora, i Sonia Respaldiza, administrativa.

Demà dimecres 9 de febrer els promotors es traslladaran fins a Madrid per procedir a la inscripció de la nova formació al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior espanyol. D'altra banda, el dissabte diverses personalitats de la societat basca donaran a conèixer una declaració en favor de la legalització i la convocatòria d'una manifestació pel dissabte dia 19 a Bilbo. La marxa s'espera que sigui multitudinària, en defensa de la legalització dels partits polítics.

{youtube}vsFpOOi2-PE{/youtube}

{youtube}TK6e5TIkzgY{/youtube}

{youtube}Wpw5JUtnOiw{/youtube}

Per saber-ne més:

Euskal Herria viu amb esperança la presentació del nou partit abertzale

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid