Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació de suport al CSA Can Vies pel judici del 18 de febrer

Les entitats del centre social autogestionat Can Vies de Barcelona han convocat una manifestació de suport arran del judici del 18 de febrer fruit d'una demanda interposada per TMB, propietària de l’edifici, "que pretén acabar amb aquest espai emblemàtic del barri", segons remarca Can Vies.

El CSA, que denuncia que "no hi ha justificació més enllà de la repressió a la dissidència social i política que representen els CSA per l'estatus del país". La manifestació sortirà de la Plaça de Sants aquest dissabte a dos quarts de sis de la tarda sota el lema "En defensa de l’autogestió, la horitzontalitat i la cultura popular, fes sentir la teva veu per CAN VIES".

29/01/2011 12:45 Drets i Llibertats

 

Manifest

aturem-la-nova-demanda_mani_web-300x300El proper 18 de Febrer, el CSA Can Vies afronta un nou judici arran d’una demanda interposada per TMB, propietària de l’edifici, que pretén acabar amb aquest espai emblemàtic del barri que en pocs mesos celebrarà el seu 14è aniversari.    

Al llarg de tots aquests anys, Can Vies, com la resta de centres socials okupats i autogestionats del barri, ha estat un node de creació de complicitats, treball comú, creativitat i antagonisme. Partint d’unes premisses d’assemblearisme, horitzontalitat i autogestió, el CSA ha estat lloc de trobada de molts i moltes joves del barri que han decidit posar-se a treballar plegades per construir espais, discursos i pràctiques  que esdevinguin llocs comuns d’emancipació, dignitat, solidaritat i responsabilitat col·lectiva. 

L’Ajuntament de la ciutat i TMB, empresa depenent del consistori, han decidit tornar a intentar desallotjar aquest espai i, si poguessin, tot el que la seva existència representa. Després d’anys d’emprar les excuses que enderrocar el CSA era necessari per tirar endavant les obres del metro de Mercat Nou o el cobriment de les vies del tren, ara la realitat no deixa espai per aquestes excuses. L’estació de metro està fa temps acabada i inaugurada i, per altra banda, uns plànols del propi ajuntament, del desembre de 2010, constaten que les obres del cobriment de les vies del tren tiraran endavant amb l’edifici en peu. L’edifici de 5 plantes que s’havia de construir on ara hi ha Can Vies, gràcies a una permuta, ha quedat suspesa sense data en el marc de la crisi immobiliària que vivim. Moltes altres cases i finques antigues de la zona seran també enderrocades i en el seu lloc s’aixecaran edificis de 7,9 i 11 plantes.  

Així doncs, la realitat descarnada que se’ns presenta és que se’ns vol desallotjar perquè molestem i no encaixem a la Barcelona del disseny i del turisme. Una ciutat on hi ha espai per Millets, per la corrupció, la injustícia social institucionalitzada i defensada a cop de multa, porra o presó, però no pas per les que lluitem per denunciar i combatre les desigualtats socialsque patim dia rere dia. Serà un criteri estrictament polític el que manarà desallotjar Can Vies i, davant d’aquest fet, només ens queda apuntar als culpables i defensar el CSA en el nostre medi natural: als carrers, a les places, a les balconades, allà on hi arribi la solidaritat, allunyada dels despatxos que funcionen a cop de talonari i de formigó. Serà només mitjançant la pressió que puguem  fer els i les companyes, el veïnat, les entitats que composem el ric teixit associatiu del barri que aconseguirem aturar aquest procés.    

Un procés que persegueix, a l’espera d e l’aprovació d’un nou Pla General Metropolità que permeti requalificar els terrenys, desallotjar aquest espai encara que sigui per deixar-hi un solar durant anys i anys. Com el solar que és avui el que fou el CSO El Tajo, a La Bordeta, desallotjat fa 7 anys o la plaça dura i gris que després de sis anys d’obres i tripijocs s’aixeca on hi havia el CSOA Hamsa. O potser romandre malmesa i tapiada durant anys, com ha passat amb altres espais del barri: La Quinkalla, al carrer Masnou, La Breva, a Miquel Àngel, La Farga, a la plaça amb el mateix nom, Les Paies al carrer Rector Triadó, entre d’altres. Tots ells, projectes germans que no oblidem i que seguim reivindicant com a part imprescindible de la vida als barris d’aquesta ciutat de postal, buida per dins.   

Vindran a desallotjar-nos els mercenaris armats de la Generalitat, ara comandats per algú que els dona encara més ales en la seva furia repressora. Executor i botxí, Interior i Mossos, es troben en un moment d’orgia repressiva plenament legitimada: contra les okupacions, les vaguistes, les migrants organitzades, les antisistema, contra tota veu o cos que exerceixi alguna forma de desobediència o dissidència. Els responsables i els garants d’aquesta societat-mercat malalta i en crisi, mesquins d’ells, apunten i disparen a les que endeguem processos col·lectius de solidaritat, suport mutu i autogestió. Nosaltres seguirem avançant fins a alliberar-nos dels que mantenen i defensen aquest ordre malalt i caduc.      

A tots ells, a polítics, empresaris, i forces de seguretat, del primer al darrer dels responsables d’aquest nou atac Can Vies i altres espais de la ciutat, els diem que aquí els esperem, que potser tindran la llei i la força per generar por al canvi, però nosaltres tenim la força de la raó, i mai ens fareu creure. 

Per saber-ne més:

Manifestació per aturar una nova demanda contra el CSA Can Vies al barri de Sants 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid