Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'EIM denuncia la criminalització de l'independentisme a l'illa

En relació a les detencions de tres persones la setmana passada pels fets del 30-D, dos d'elles militants d'Endavant i posteriorment en llibertat amb càrrecs, acusats de delictes de desordres i atemptat a l'autoritat.
 
L'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) ha fet públic un comunicat on reitera la responsabilitzat a la policia espanyola dels fets succeïts al final de la manifestació, ja que no va impedir les agressions feixistes. En aquesta línia, l'EIM està estudiant emprendre mesures legals contra el periodista Manuel Aguilera i el mitjà de comunicació El Mundo per injúries i calúmnies.

19/01/2011 12:12 Drets i Llibertats

 

Comunicat de l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM)

Des de l’Esquerra Indepdentista de Mallorca volem fer les següents valoracions sobre els fets succeïts a la darrera manifestació de la Diada de Mallorca, el passat dia 30 de desembre, i de les notícies aparegudes en alguns mitjans:

-    Dos dels tres detinguts la setmana passada són militants d’Endavant (OSAN). Han estat durant molts d’anys militant a les diferents organitzacions de l’Esquerra Independentista (com ara el Sepc o Maulets) així com de diferents projectes anticapitalistes. Encara ara tenen un fort compromís de lluita per la independència i el socialisme a Mallorca i als Països Catalans.

- Aquestes dues persones varen formar part del servei de seguretat de l’esmentada manifestació. Sempre tengueren la ferma determinació d’assegurar el normal desenvolupament de la manifestació, protegint en tot moment la integritat dels manifestants de les provocacions i agressions de diversos feixistes i de la violenta i injustificada actuació policíaca. Per a aquest motiu realitzaren una cadena humana que separà la policia de la població.

- Per tant, responsabilitzam a la policia espanyola dels fets succeïts al final de la manifestació.    Fou ella la que no impedí les agressions feixistes i la que entrà al bloc de l’Esquerra Independentista agredint als manifestants sense cap motiu ni provocació.

-    Volem denunciar la cacera bruixes que estan patint els dos independentistes. Esteim una vegada més davant d’una persecució política (mediàtica i policial) contra dues persones per la seva implicació política. Ja que no hi ha la més mínima prova de la seva participació.

-    Una vegada més, ha quedat patent la complicitat entre la policia espanyola i els militants feixistes. No hi ha hagut cap detenció dels dos feixistes que provocaren i iniciaren els incidents, la participació dels quals queda demostrada en les fotografies que us facilitam. En elles es veu a una de les persones alienes a la manifestació tirant cadires contra els manifestants.

-    Estam estudiant emprendre mesures legals contra el periodista Manuel Aguilera i el mitjà de comunicació El Mundo per injúries i calúmnies. Una vegada més observam la total falta de respecte a la veritat d’aquest mitjà i la poca professionalitat d’aquest periodista a l’hora de tractar sobre notícies que no són del seu agrat polític.

Finalment, només ens queda dir que donam tot el nostre suport als tres companys detinguts i que tant ells com la resta de l’Esquerra Independentista continuarem lluitant amb la ferma convicció que esteim en el camí correcte. Que ni les seves persecucions policials ni les mentides dels seus mitjans ens aturaran.
 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid