Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les Trobades Independentistes es consoliden com un espai de debat del moviment d'alliberament català

Diferents sensibilitats, experiències i fronts de lluita de l’independentisme català es van donar cita el cap de setmana passat a les Trobades Independentistes que organitza anualment el Moviment de Defensa de la Terra (MDT).

Al llarg de tot el cap de setmana, mig centenar de persones va participar a les jornades de debat i formació que enguany han arribat a la seva 25a edició, consolidant-se així com un espai de reflexió conjunta sobre els diferents temes que ha d'afrontar el moviment d'alliberament dels Països Catalans.

21/11/2010 06:07 Política

trobades2L'organització, que ha valorat molt positivament aquestes Trobades tant pel que fa a nombre d'assistents com a desenvolupament de les activitats programades, ja ha anunciat la seva decisió de començar a treballar en les jornades de la tardor de l'any que ve, atès l'èxit que segons assegura ha assolit la present edició. Tots els actes es van celebrar els dies 13 i 14 de novembre a Cal Diable, a Pontons (Alt Penedès).

 

Diferents veus de l'independentisme català

 

Les Trobades van aplegar militants de totes les edats i condicions que van debatre els aspectes més importants que guien la lluita de l'independentisme d'esquerrestrobades3 i que en possibiliten el seu desplegament polític. Per fer-ho van comptar amb un cartell plural conformat per ponents destacats al si de l'independentisme català i amb representants de les diferents organitzacions polítiques revolucionàries i d'alliberament nacional.

Dissabte al matí Xavi Oca, de l'MDT, va fer un repàs als debats i aportacions respecte la vigència del marxisme, la reivindicació del materialisme i la dialèctica davant de visions retrògrades, parcials o simplistes del món. En aquest sentit, també va abordar la necessitat dels partits comunistes com a agents de lluita ideològica, dinamitzadors del moviment i gestors de les contradiccions entre tàtrobades1ctica i estratègia. A la tarda, Carles Sastres, de la Intersindical-CSC, i Dídac López, del PSAN, van aprofundir en l'anàlisi de l'estructura econòmica i de classe dels Països Catalans en el marc de mundialització capitalista, de la desregularització laboral, l'empobriment de les classes treballadores i populars i els límits de la lluita sindical.

Finalment, diumenge al matí Juli Cuéllar, de la CUP de Mataró, i Jaume Soler, de la Coordinadora de Consultes per la Independència, van posar de manifest la necessitat d'unir i multiplicar esforços per superar els obstacles que impedeixen a la CUP assolir el seu paper com a referent polític de masses, les prioritats en el procés de construcció de la Unitat Popular i la necessitat de compromís en l'articulació d’un ampli moviment assembleari per la independència que reculli l'experiència de les consultes; així com el reforçament, dins aquest espai més ample, dels posicionaments que vinculen alliberament nacional amb justícia social.

 

Per saber-ne més:

 

Trobades Independentistes, 25 anys oferint a l'independentisme un espai de debat i formació 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid