Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
municipal
La CUP proposa fórmules per facilitar la participació als Plens de Tarragona

"Cal plantejar que els plens siguin en horari de tarda", diu la portaveu anticapitalista Laia Estrada

13/02/2017 Política

El Grup Municipal de la CUP de Tarragona presentarà al proper Ple una moció que insta el Consistori a facilitar la participació de tarragonines i tarragonins a la dinàmica dels plens. Per fer-ho, els cupaires proposen l’esmena del Reglament Orgànic Municipal (ROM) «que faci possible la participació i intervenció dels ciutadans, les ciutadanes i entitats que ho desitgin als Consells Plenaris», ja sigui mitjançant preguntes al ple o bé amb la proposta de mocions sense la necessitat que cap grup polític les reculli.

En paraules de la portaveu anticapitalista Laia Estrada «també cal plantejar que els plens siguin en horari de tarda, per tal de facilitar la participació i el seguiment per part de la major part de tarragonines i tarragonins; és un pas més que, juntament amb les esmenes que proposem, han d’acostar el Consistori a la ciutadania a la qual representa».

La CUP recorda que al febrer de 2016 ja es va aprovar que els Consells Plenaris fossin retransmesos en directe per Internet, tal com ja passa a d’altres localitats, però segons el conseller cupaire Jordi Martí Font «encara no s’ha fet el que es va aprovar, inovament diem i defensem que cal anar més enllà en la transparència i participació ciutadana: per això proposem que hi hagi opció d’intervenir als plens i que, qui ho vulgui, pugui expressar-se per si mateix».

En darrer terme, la moció que defensarà la formació municipalista preveu que hi hagi de forma estable i periòdica audiències públiques amb l’alcalde per abordar temes de rellevància del municipi, així com la necessitat d’esmena del ROM per tal de celebrar, de forma prescriptiva, plens monogràfics sobre temes cabdals, com plans urbanístics, grans projectes o l’aprovació i desenvolupament de pressupostos municipals.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid