Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment 30/03
El Síndic de Greuges Rafael Ribó farà una conferència sobre el cas de Joan Coma
14/02/2017 Drets i Llibertats

Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, farà aquest divendres dia 17 una conferència a Vic sobre «Regressions en matèria de drets i llibertats». L’acte, organitzat pel Moviment 30/03, serà presentat per Joan Coma Roura, regidor de l’Ajuntament de Vic investigat per l’Audiència Nacional espanyola per un presumpte delicte d’incitació a la sedició per unes paraules en un ple de l’Ajuntament de Vic on es debatia una moció de suport a la declaració del 9-N del Parlament de Catalunya.

Ribó ja va denunciar en un informe adreçat al Comissari Europeu de Drets Humans que «s’està produint a Espanya una deriva perillosa de restricció indeguda de la llibertat d’expressió». Ribó ho afirmava precisament en un informe sobre el cas de Joan Coma Roura. El Síndic de Greuges hi deia que l’actuació contra Coma Roura s’emmarca en «una persecució sistemàtica de la Fiscalia General de l’Estat contra la llibertat d’expressió política».

El Moviment 30/03 es va constituir la primavera passada com un grup de suport format per entitats i organitzacions de diferent color polític i persones a títol individual com un grup de solidaritat amb Joan Coma Roura i la resta de càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola per haver defensat el dret d’autodeterminació dels catalans, i com a denúncia de l’ofensiva antidemocràtica de l’Estat espanyol.

L’acte de divendres començarà a les 7 del vespre i es farà a l’Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu, a la rambla de l’Hospital, 11, de Vic.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid