Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ciutats del canvi
Badalona se suma a la crida des dels municipis per un nou finançament local

El manifest, publicat avui per El Mundo, ha estat signat també per Barcelona, Madrid, La Corunya, Saragossa, Santiago de Compostela, Cadis, Còrdova, Pamplona i Oviedo, totes elles capitals

23/02/2017 Política
El regidor Guanyem Badalona en Comú i responsable de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha signat un manifest demanant un nou finançament local que s’ha publicat avui a les pàgines del diari El Mundo. Badalona torna a posar-se així, al costat de nou capitals, en el mapa del canvi municipalistasorgit de les eleccions municipals del maig de 2015. L'escrit també el subscriuen Gerardo Pisarello (Barcelona), Carlos Sánchez Mato (Madrid), Eugenia Vieto (La Corunya), Fernando Rivares (Saragossa), María Rozas (Santiago de Compostela), David Navarro (Cadis), Alba Doblas (Còrdova), Patricia Perales (Pamplona) i Rubén Rosón (Oviedo). 

Al text, les responsables d’hisenda d’aquestes ciutats denuncien l’ofegament que pateixen els municipis a nivell pressupostari fruit de les polítiques desenvolupades per la Troika, i la traducció que n’ha fet l’estat espanyol aprovant “normes lesives per l’autonomia local, que anaven més enllà del que les institucions europees i la Constitució exigien”, referint-se així a la reforma de l’article 135 de la Constitució, la Llei d’Estabilitat Pressupostària i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, coneguda com a Llei Montoro.

El text denuncia aquestes mesures, que impedeixen la contractació de la plantilla necessària per donar un servei públic de qualitat i que els obliguen a acumular superàvits milionaris a la caixa o a destinar-los a amortitzar deute, uns recursos que es necessiten “per assegurar la cohesió, apuntalar el teixit productiu local i ajudar als que pitjor ho estan passant”. En aquest sentit, també assenyalen que mentre es colla als ajuntaments, l’Estat i les comunitats segueixen generant dèficit.

Per tot això, els regidors i regidores signants reclamen un nou finançament i acabar amb els obstacles que impedeixen un canvi cap a “noves iniciatives constituents per construir, des de baix, un municipalisme a l’alçada dels grans reptes del segle XXI”. Unes iniciatives que creuen necessàries per tal de “frenar una recentralització que està buidant de contingut la pròpia idea de democràcia”, però també “per construir una Europa social, genuïnament solidària, capaç de desactivar des de la base els virus de la desigualtat i el racisme que avui s’expandeixen perillosament davant els nostres propis ulls”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid