Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Europa
Un miler de soldats i equip militar dels EUA han arribat a Polònia

Segons ha informat l'agència Russian Today, els primers tancs i brigades d'infanteria de l'Exèrcit dels EUA han entrat recentment al territori de Polònia en el marc de l'operació "Atlantic Resolve". Aquestes maniobres contrasten amb els escassos recursos destinats a l'acollida dels refugiats i al manteniment de les condicions de vida en els camps.

12/01/2017 Internacional
Dimarts passat, prop d'un miler de soldats de l'Exèrcit de Terra dels EUA van arribar a Polònia, juntament amb les primeres brigades de carros de combat, tal i com va informar el portaveu del Ministeri de Defensa polac, Bartolomei Mishevitch.

Aquest fet, segons el portaveu, s'emmarca dins l'operació "Atlantic Resolve", que contempla la realització de maniobres militars que duraran com a mínim nou mesos a Polònia, Letònia i Lituània.

Per la seva banda, el comandant de l'Exèrcit letó, major-general Leonids Kalnins, anunciava dilluns que la unitat blindada estadounidenca té programada l'arribada per a finals de febrer, segons informa la cadena LNT.

El general ha apuntat que algunes desenes de carros de combat arribaran a aquest país en el marc de la missió que té l'objectiu de reforçar el flanc oriental de l'OTAN.

A la ciutat alemanya de Bremerhaven ha començat la descàrrega del primer vaixell amb l'equip bèl·lic estadounidenc destinat per a Atlantic Resolve, segons informa TASS. L'inventari militar conformat per 87 tancs, vehicles blindat i camions és el que ha d'enviar-se a Polònia, abans de trasllardar-lo a la frontera russa.

L'objectiu d'aquest moviment de forces de combat és rellevar els soldats dels EUA a la regió dels països bàltics, on han de participar en maniobres amb les forces de la Unió Europea i com a part de l'estratègia de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) amb la finalitat d'enfortir llur presència prop de les fronteres russes.

Aquesta tàctica de l'OTAN s'ha practicat des que va iniciar-se el conflicte militar a Ucraïna, com a resposta als moviments atribuïts a Rússia.

El passat mes de juny de 2016, l'OTAN acordà desplegar quatre batallons prop de les fronteres amb Rússia -tres als països bàltics i un a Polònia-. Així mateix va acordar intensificar la seva presència naval al mar Negre i al Bàltic.

Jens Stoltenberg, secretari general de l'OTAN, revelava el passat mes de novembre que l'organització estava preparant el seu "reforç més gran des del final de la Guerra Freda".

Tots aquests moviments militars contrasten de manera alarmant amb la manca de recursos destinats per part dels països europeus a l'acollida de les persones refugiades.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid