franquisme
Sineu retirarŕ el títol de fill ilˇlustre a Franco
27/01/2017 Drets i Llibertats
L'Ajuntament de Sineu revocarà el proper dilluns el nomenament de Francisco Franco Bahamonde com a Fill Predilecte. En el mateix ple, el Consistori aprovarà també retirar el títol de Fill Adoptiu a José Manuel Pardo Suárez, exgovernador civil de les Balears, segons informa dBalears

Que Franco era Fill Predilecte de Sineu no se sabia o bé s'havia oblidat. Els sineuers Joan Munar i Juanjo Bonnín es varen assabentar d'això gràcies a una acta del ple i ho van publicar a finals del mes passat a la revista local Díngola, coincidint amb el 80 aniversari de la concessió de la distinció.

El Partit Popular, a l'oposició, també votarà a favor de la proposta, segons va avançar el seu portaveu, Tomeu Mulet, i s'espera que la formació Sineu s’ho mereix faci el mateix. A Sineu no hi ha polèmica en aquest sentit.

Segons varen explicar Bonnín i Munar en Díngola, Franco va ser nomenat Fill Predilecte el 23 de desembre de 1936, només cinc mesos després d'esclatar la guerra, per un Ajuntament controlat per una «comissió gestora»