Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Signatura d'un acord amb el Departament d'Ensenyament i la posterior desconvocatòria de la vaga del 9F

Divendres passat el Secretariat Nacional d'USTEC·STEs (IAC) es va reunir a Barcelona i va decidir valorar positivament la proposta negociada en la Mesa del 25 de gener entre els sindicats i el Departament d'Ensenyament.

Des d'USTEC·STEs (IAC) hem valorat com un encert del sindicat i de la seva afiliació la decisió d'incrementar el nivell de mobilització i de pressió des de l'inici de curs elaborant un calendari per la reversió de les retallades i que situava la vaga dins del tràmit pressupostari. I fer-ho, des de la unitat sindical i l'activació i suport de la comunitat educativa.

Hem coincidit en reconèixer que el Departament d'Ensenyament no tenia cap intenció de revertir cap retallada ni negociar cap dels punts de la plataforma unitària fins que no hem situat la vaga dins del tràmit pressupostari. Les primeres negociacions van produir-se mentre començàvem a construir la vaga, centre a centre i des de baix, i s'han accelerat des del moment que s'anuncia la data unitària que coincidia amb el dia de l'aprovació dels pressupostos. Evidentment, som conscients que la necessitat del Govern en minoria d'haver d'arribar a acords per tirar endavant els pressupostos i el fet d'haver aconseguit ocupar un espai central en l'agenda de negociació entre Junts pel Sí i la CUP-CC hi ha tingut un paper important, també.

Finalment, volem remarcar que arribar a aquesta proposta d'acord no ha sigut gens fàcil i que és el fruit d'una dura negociació on teníem molt clar que no avalaríem cap document que no representés un guany considerable dels punts de la plataforma i que s'havia de visualitzar ja pel curs vinent.

Així doncs, l'acord-marc negociat amb el Departament proposa:

 

  1. Un increment de plantilla de 4714 places pel curs 2017-18.

 

- 2850 lligades a reducció d'1 hora lectiva (amb el compromís que no significarà un increment en l’horari fix del professorat)

- 650 a negociar amb la part social amb la possibilitat d’incorporar milores en l’atenció a l’alumnat: desdoblaments, coordinacions, reconversió dels terços de jornada a mitges, avançament de les substitucions...

- 187 Assignació de dotacions per a l’atenció a la diversitat

- 340 d’Increment d’hores lectives per a la coordinació en instituts

- 300 Millora en els centres de Màxima complexitat.

- 387 d'increment escolarització

 

  1. Millora de les substitucions des del 1r dia en baixes més llargues de 7 dies i des de l’1 de setembre

  2. Cobrament del Juliol del personal substitut que han treballat més de 6 mesos.

  3. Increment del pressupost per formació permanent del professorat.

  4. Compromís per part del Departament d'Ensenyament d'un nou augment de plantilla dintre dels exercicis 2018 i 2019 amb la inclusió en l’acord de la negociació de la reducció de la segona hora lectiva i per tant amb el reconeixement explícit per part del Departament que aquesta segona hora s’ha de retornar.

 

En termes generals el Secretariat Nacional d'USTEC·STEs (IAC) hem valorat que aquest és un bon acord marc que acompleix bona part de les demandes que ens havíem proposat com a plataforma unitària i per tant hem decidit per unanimitat signar-lo. Aquesta signatura, però, no condicionarà en cap cas la continuïtat de la lluita i la mobilització que ens ha de dur a aconseguir el retorn de totes les retallades i una educació educació pública, democràtica i de qualitat.

En el moment que es faci efectiva la signatura de l'acord marc per part del Departament d'Ensenyament i dels sindicats presents a la mesa procedirem a desconvocar la vaga que en aquests moments encara es manté convocada i a l'espera de la signatura de dit acord.

Barcelona, 28 de Gener de 2017


Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid