Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llengua
Presentació del documentari “Ser a la frontera sud” a l’Octubre CCC de València

Es pot veure en obert Internet el treball  que va nàixer sota l’impuls d’El Tempir i dirigit per Lluís Català Oltra, professor de la Universitat d’Alacant.

18/01/2017 Comunicació

El proper 25 de gener, la Sala d’actes de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acollirà la presentació de documental Ser a la frontera sud. L'acte comptarà amb la presència de Lluís Català Oltra, professor del Departament de Sociologia II de la UA; Josep Escribano president d’El Tempir i Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià. Actualment ja es pot veure en obert a Internet.

El  documentari es va elaborar a fi de presentar un mosaic d’entrevistes a persones de diversos pobles del migjorn valencià amb l’objectiu de radiografiar les diferents maneres de veure i sentir el “ser valencià”, ateses les peculiaritats sociolingüístiques, culturals i identitàries de tot el territori que queda comprés entre la línia Biar-Busot i Pilar de la Foradada.

Ser a la frontera sud pretén incitar a una doble reflexió: d’una banda, de caràcter interna, entre els valencians d’aquest territori es reflexiona sobre com vivim al sud la identitat, si el factor lingüístic influeix en la configuració d’aquesta, quines poden ser les estratègies possibles a l’hora d’oferir possibles models de vertebració territorial d’aquest pol bàsic del País Valencià o quines són les funcions i les dimensions socials del valencià en aquesta zona; d’una altra, pretén mostrar a la resta de valencians la realitat del trencaclosques de la valencianitat al sud d’una manera despullada perquè se’n facen una opinió dins el context d’un projecte vertebrador des de Vinaròs a Oriola.

La finalitat última és bastir una identitat valenciana al sud sense renúncies ni fractures i amb un clar respecte i millor comprensió de les peculiaritats comarcals que tenim des d’un punt de vista lingüístic, cultural, econòmic, social, etc. Aquest documentari es va presentar dins les I Jornades sobre Llengua i Identitat al Sud: Es pot ser valencià sense parlar valencià?, que El Tempir va organitzar a l’abril de l’any passat, i posteriorment el 28 de novembre a la Universitat d’Alacant.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid