Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
casa nostra casa vostra
Les quatre colles de 10 de Catalunya faran un castell històric al Gran Concert per a les Persones Refugiades

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona aixecaran juntes un castell inèdit

20/01/2017 Drets i Llibertats

Les quatre colles de 10 de Catalunya aixecaran un castell de germanor al Gran Concert per a les Persones Refugiades, que es farà al Palau Sant Jordi de Barcelona el dissabte 11 de febrer amb entrades exhaurides. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona faran un pilar cadascuna, i després aixecaran un castell de germanor, amb membres de les quatre colles, cadascun amb la camisa del seu color. Serà la primera vegada en 225 anys d’història dels castells que les quatre grans colles fan un castell juntes, i és molt difícil que es repeteixi.

Els castells de germanor són molt poc habituals al món dels castells, i més encara entre colles del màxim nivell, que sovint rivalitzen a la plaça. Però, en aquesta ocasió, les quatre colles de 10 han decidit fer una construcció conjunta per mostrar al món una imatge d’unitat a favor de l’acollida de les persones refugiades i migrants. A més, també demostraran que els castells són exemple d’acollida i d’inclusió de persones nascudes arreu.

Els castells de l’11 de febrer seran els primers de l’any, perquè el concert arriba fora de temporada, i les quatre grans colles seran una representació de tot el món casteller dins de la campanya.

La idea de fer un castell de germanor s’ha gestat en les últimes setmanes en el marc de la campanya Casa nostra, casa vostra. Les quatre colles han començat a treballar el castell amb il·lusió i amb la sensació que, el dia 11 de febrer, viuran un moment històric per al món casteller.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid