Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#FORANOMSFRANQUISTES
La Crida demana explicacions a la Paeria per la denúncia penal a tres joves que retiraven plaques amb noms franquistes

Tres joves podrien acabar a judici acusats de danys i furts per haver retirat plaques dels carrers amb noms franquistes

31/01/2017 Drets i Llibertats

La Crida per Lleida – CUP ha manifestat públicament el seu suport als tres joves d’Arran davant un cas judicial «totalment polititzat» que «vol impedir la lluita de l’organització juvenil contra la presència del franquisme als carrers». La formació ha volgut deixar clar que esborrar els reconeixements a la dictadura no és negociable.

El passat 13 de desembre tres joves d’Arran van ser interromputs per agents de la Guàrdia Urbana quan retiraven plaques de carrers amb noms de personalitats franquistes. Els agents els van requisar tot el material – una escala i algunes eines – sense cap acta de confiscació i els van identificar.

No va ser fins a l’11 de gener, i després d’un comunicat denunciant l’actuació dels agents, que els tres joves van saber que s’obrien diligències contra ells: es podrien enfrontar a un judici per un delicte penal de furts i danys amb sancions des de 180 euros a xifres molt elevades.

Al llarg d’aquesta setmana, el grup municipal de la Crida i Arran Lleida demanaran una reunió amb la regidora de Seguretat Ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat, Sara Mestres, per exigir explicacions sobre el cas i per quin motiu van decidir elevar el cas a la via penal.

La formació ha fet seu el lema «per dignitat, memòria i justícia, fora noms franquistes dels carrers de Lleida» al mateix temps que fa una crida a la desobediència i la mobilització per plantar cara a «un Ajuntament oposat a la memòria i la justícia».

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid